NAPAD U GOSPIĆU

Podignuta optužnica protiv Jure koji je izmasakrirao suprugu i ljubavnika: ‘Ležao je krvav na podu, a onda je pala i ona‘

Ovaj slučaj popratila je i kontroverzna izjava gospićke tužiteljice koje je mjere branila riječima: "kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici"

Osumnjičeni Jure M.

 /Zeljko Puhovski/cropix

Nakon zaključene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv Gospićanina Jure M. zbog dva kaznena djela pokušaja teških ubojstava te protupravnog oduzimanja slobode. Odnosi se to na stravu koju je počinio 22. kolovoza prošle godine kada je nožem izmasakrirao 27-godišnju suprugu i njezina 21-godišnjeg prijatelja, odnosno na događaj od 17. kolovoza, kada je suprugu zatočio u njihovoj kući, prijetio joj ubojstvom te je pustio nakon pregovora s policijom uslijed prave talačke krize.

- Okrivljenog 36-godišnjaka tereti se da je 22. kolovoza 2022. na području Gospića, iako su mu bile izrečene mjere zabrane približavanja 27-godišnjoj supruzi i 21-godišnjem oštećeniku, kao i mjera udaljenja iz obiteljske kuće, u cilju da iz niskih pobuda usmrti svoju 27-godišnju suprugu i 21-godišnjaka, prvo 21-godišnjem oštećeniku zadao ubodne rane u predjelu prsišta, a zatim i svojoj supruzi najmanje pet ubodnih rana - potvrdili su u karlovačkom tužiteljstvu, dodajući da je 27-godišnjoj supruzi i 21-godišnjem oštećeniku nanio osobito teške tjelesne ozljede, čiji je smrtni ishod izbjegnut pravovremeno pruženom medicinskom pomoći.

Navode i da se "okrivljenika tereti i da je 17. kolovoza 2022. na području Gospića na štetu svoje 27-godišnje supruge počinio kazneno djelo prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode". Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

I prije krvavog čina, pa i događaja u kojem je suprugu zatočio, okrivljeni Jure prijetio je supruzi s kojom više nije živio, ali sustav u toj prijetnji nije vidio ništa prijeteće, te mu je samo odredio mjere zabrane prilaženja na 50 i manje metara. Ovaj slučaj popratila je i kontroverzna izjava gospićke tužiteljice koje je te mjere branila riječima: "kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici".

- On je prvo izbo njega kod njih doma. Nama je straga u dvorište dotrčala žena i tražila moju kćer mobitel da zove hitnu i policiju. U tom trenutku s prednje, ulične strane je došao mladić koji je krvario, a odmah za njim i susjed s nožem. Tu je nastavio bosti mladića, a onda se okomio i na nju - ispričali su nam svjedoci tragedije u Gospiću dan nakon događaja.

- Mladić je ležao na našem dvorištu i zapomagao: "Umrijet ću". Izgubio je dosta krvi, nakon nekog vremena i svijest. Ona je spominjala djecu, vikala je: "Nemoj J., gdje su djeca". On je ponavljao: "Ubit ću te". Imao je veliki nož u ruci. Tako ih je ostavio krvave i samo nestao. Ona je krenula bježati dalje, ali je došla samo do susjednog dvorišta, tu je pala i ona. Susjeda joj je držala glavu i bila je pri svijesti do dolaska Hitne i policije - rekli su nam susjede.

Navodno su izbodeni mladić i okrivljenikova supruga bili u ljubavnoj vezi. Ukoliko mu se dokaže krivnja prijeti mu dugogodišnji zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:59