PRODULJENJE PRITVORA?

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LEONA LUČIĆA I JOŠ DVIJE OSOBE Pogledajte što se sve stavlja na teret bivšem policajcu i zvijezdi serije KT-2

 
Darko Purgar, Leon Lučić i Andrija Vrhovac
 CROPIX

Nakon četveromjesečne istrage karlovačko Općinsko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšega policajca i glumca iz hrvatske tv serije KT-2, Leona Lučića (48), zatim pripadnika MUP-ove Antiterorističke jedinice Lučko, Andrije Vrhovca (34), te bivšega vojnoga specijalca Darka Purgara (49) zbog sumnji da su u siječnju od jednoga zaprešičkoga poduzetnika pokušali iznuditi 100.000 eura. Sva trojica okrivljenika su tijekom istrage porekla djelo, a od uhićenja se nalaze u istražnom zatvoru u Karlovcu.

- Okrivljenicima se stavlja na teret da su 7. siječnja 2020. oko 20,17 sati, postupali zajedno i po prethodnom dogovoru u cilju da si pribave protupravnu imovinsku korist, na način da je 49-godišnji okrivljenik s mobilnog telefona nazvao jednog poduzetnika s područja Zaprešića na njegov mobilni telefon, te ga zatražio isplatu određenog novčanog iznosa i pritom mu zaprijetio, a u svezi čega ga je ponovno kontaktirao istog i sljedećeg dana, kao i 10. siječnja 2020. oko 10,00 sati, radi preuzimanja dogovorenog novčanog iznosa, dajući mu upute da se zaustavi na tridesetom kilometru autoceste Zagreb-Rijeka, ispod nadvožnjaka Draganić, gdje su bila ostala dvojica okrivljenika.

Nakon što je oštećenik došao na dogovoreno mjesto ispod nadvožnjaka Draganić u prisustvu još jedne osobe, 48-godišnji i 34-godišnji okrivljenik su, tereti ih se, u njih uperili pištolje, te im naložili da preskoče zaštitnu ogradu, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba i upotrebe sile pri čemu je 34-godišnji okrivljenik drškom pištolja udario u glavu oštećenika, dok je 48-godišnji okrivljenik, u cilju da teško tjelesno ozlijedi osobu koja je bila sa oštećenikom, snažno ju drškom pištolja udario u predjelu ramena, pri čemu je ta osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu. Okrivljenici nisu uspjeli u svojoj namjeri pribavljanja nepripadne koristi jer nije došlo do isplate novca.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora okrivljenicima zbog opasnosti od ponavljanja djela. Navelo je državno odvjetništvo u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:13