NA BAČVICAMA

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MLADIĆA KOJI JE NA BAČVICAMA POKUŠAO UBITI FRANCUSKOG TURISTA Ukrao mu je novčanik, a zatim ga nožem ubo u prsa

 Tom Dubravec / Ilustracija / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 23-godišnjega Valentina J. zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjega francuskog turista i razbojničke krađe u srpnju prošle godine na Bačvicama.

U optužnici se navodi da je Valentin J. krajem srpnja 2019. u 5,30 sati na Bačvicama dok su dvojica Francuza (25 i 32) bila u moru došao do njihove odjeće i iz hlača starijega ukrao lisnicu u kojoj su bili osobni dokumenti, bankovne kartice i 300 eura.

Kad su Francuzi vidjeli što radi, potrčali su za njim i uhvatili ga tražeći da im vrati ukradeno.

Valentin je tvrdio da s krađom nema veze, zbog čega su ga stranci počeli tući i ubrzo su kod njega pronašli lisnicu 25-godišnjeg Francuza s 300 eura.

Optuženi je izvadio nož i u prsa ubo starijeg Francuza, nakon čega je pobjegao. Teško ranjenoga 32-godišnjaka spasili su liječnici splitske bolnice, a  policija je napadača uhitila dva dana poslije napada.

23-godišnjak suđenje čeka u istražnom zatvoru s obzirom na to da je već bio osuđivan i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2021 02:54