POKUŠAJ OTMICE

Podignuta optužnica protiv muškarca i žene koji su htjeli namamiti dijete u kombi u Zadru

Dijete je odbilo ponuđenu vožnju pa su iz kombija istrčala dva nepoznata muškarca i pokušala ga uloviti, no pobjeglo je u kafić
Policija / Ilustracija
















 
 Vlado Kos/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 24. rujna, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 44-godišnjaka i 28-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 18. srpnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, dok je muškarac upravljao kombi vozilom, uočili dijete koje je hodalo uz rub kolnika pa su, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s još dvojicom, za sada, nepoznatih muškaraca, postupili u cilju da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja, priopćili su iz tužiteljstva ne navodeći dob djeteta.

Drugookrivljenica je dijete, prema optužnici, upitala treba li mu prijevoz kako bi ga namamila u vozilo, no kad je dijete odmahnulo rukom prvookrivljenik je nastavio vožnju i potom zaustavio vozilo uz rub kolnika te zajedno s drugookrivljenicom pričekao dolazak djeteta. Kada je dijete ponovno odgovorilo drugookrivljenici kako ne treba prijevoz, 44-godišnjak je, zajedno s još dvojicom nepoznatih muškaraca, otvorio stražnja vrata kombi vozila i, s ciljem da uhvate dijete, počeli su trčati za njime. No kako se dijete dalo u bijeg i došlo do kafića u kojem su bili ljudi, odustali su od svog nauma i udaljili se vozilom. Policija ih je ubrzo privela.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv dvoje okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela, piše Zadarski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:08