TEŠKO UBOJSTVO

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je u petrinji golim rukama ubio suprugu

Ako mu se sudskim putem dokaže krivnja prijeti mu najmanje deset godina zatvora

obiteljska kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo

 Ranko Šuvar/Cropix

Pola godine od brutalnog ubojstva supruge Gordane Č.(45) koju je ubio golim rukama sredinom svibnja u obiteljskoj kući u Petrinji, sisačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Roberta Č.(52). Tereti ga se za teško ubojstvo, a kako navodi tužiteljstvo on je kobnog 17. svibnja imao za cilj lišiti ju života pa je supruzi rukama nanio ozljede koje su dovele do smrtnog ishoda.

S obzirom da je u optužnici državno odvjetništvo predložilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i neometanog odvijanja postupka, optužno vijeće je prijedlog prihvatilo pa 52-godišnjak do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka. Ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja prijeti mu najmanje deset godina zatvora.

- Robert je radio u Njemačkoj i dolazio je na odmor u Petrinju. Koliko znamo, zajedničke djece nisu imali. Gordana se nije pretjerano družila, vidjeli bi je samo kada bi odlazila u grad. Prije njih, u kući je živio Gordanin brat, a Roberta nismo vidjeli jedno tri i pol godine u naselju - kazali su susjedi za Jutarnji list na dan krvavog zločina koji je šokirao cijelu Petrinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:04