LEŠ U ŠKRINJI

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SMILJANE SRNEC Tereti ju se da je svojoj sestri Jasmini zadala najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi

 
Smiljana Srnec (lijevo), Jasmina Dominić (desno)
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon petomjesečne istrage podignulo optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva njezine sestre Jasmine Dominić.

Riječ je o slučaju koji je izazvao nezapamćen interes i zgražanje hrvatske javnosti budući da je tijelo Jasmine Dominić najmanje 15 godina bilo skriveno u škrinji u kući njezine sestre u mjesto Palovec pokraj Čakovca.

Optužnicom se Smiljanu Srnec tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju na području glave, pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

U optužnici je predloženo da se Smiljani Srnec produlji istržani zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Podsjetimo, u 'slučaju Palovec' prije dva i pol mjeseca se dogodio veliki obrat. Kako je Jutarnjem listu potvrđeno iz dvaju neovisnih izvora, tužiteljstvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim su mogli poduprijeti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) da je baš ona ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu tijekom kolovoza 2000. godine, a njezino tijelo skrila u Končarevu škrinju.

To su otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre.

Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova. Za njihovo su dobro izuzimanje prije svega zaslužni i tehničari i vještaci koji su radili na očevidu pa se pokazalo da je kvalitetan očevid jedna od najbitnijih faza kriminalističke istrage.

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz škrinje pronađeni su i otisci drugih ukućana. Upravo taj izvađen je 16. veljače ove godine kad je Smiljanina kći Katarina otvorila škrinju, pomaknula ga i onda ugledala ljudsko koljeno. Nakon toga joj je pozlilo i daljnji tijek događaja je manje-više poznat: obaviješteni su Centar 112, policija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:49