OBITELJSKI NASILNIK

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SOLINSKOG VIJEĆNIKA ZBOG PREMLAĆIVANJA SUPRUGE Brutalno ju je cipelario pokraj dvoje djece, odmah je isključen iz HDZ-a

 Ronald Goršić / Ilustracija / CROPIX

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv sad već bivšeg 40-godišnjeg HDZ-ovca i još uvijek aktualnog "nezavisnog" gradskog vijećnika u Solinu te bivšeg zapovjednika DVD-a Vranjic i to zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede svojoj supruzi te zbog dva kaznena djela povrede djetetovih prava, piše Slobodna Dalmacija.

Muškarac je bio u istražnom zatvoru odakle je izašao prije nekoliko dana iako je ODO tražilo produljenje zbog opasnosti od ponavljanja djela. No izvanraspravno vijeće je odlučilo pustiti ga na slobodu i istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza - javljanje policiji, zabranu približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom te udaljenje iz njihova doma.

Tereti ga se da se 15. travnja u njihovu stanu, nakon verbalne prepirke sa suprugom koja je sjedila na trosjedu, popeo na trosjed i počeo je udarati nogama po cijelom tijelu. Znao je pritom, stoji u optužnici, da se dvoje maloljetne djece nalaze u susjednoj sobi i da su budni, a od siline udaraca nesretna se žena zgrčila i pokrila glavu rukama.

No 40-godišnjak je nastavio divljati pa ju je počeo tući s obje noge po glavi i leđima, a cijelo to vrijeme djeca su plakala i dozivala majku. Njegovo divljačko cipelarenje trajalo je pola sata, a prestalo je tek nakon što je nesretna žena počela teško disati. Slomio joj je jedno rebro i nanio više velikih krvnih podljeva po glavi, prsnom košu i nadlaktici.

Kad je vidio da njegova žrtva počinje hroptati, prepao se da će žena umrijeti pa je rekao da će nazvati Hitnu pomoć što je i napravio, ali je pretučenoj supruzi naredio da im kaže kako je pala niz stepenice. Ona je, ne želeći izazivati daljnji njegov gnjev, to i rekla, no u bolnici su liječnici uvidjelo da ne govori istinu i da ozljede nisu nastale na taj način, pa su pozvali policiju. Iako se u policijskoj prijavi navodilo da ju je tukao alkoholiziran, u optužnici se ne spominje da je bio pod utjecajem alkohola, piše Slobodna Dalmacija.

Odmah nakon što se doznalo o kome se radi, 40-godišnjak je isključen iz HDZ-a, no ostao je vijećnik, ali ne više zastupajući tu stranku, nego kao nezavisni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:58