ZLOČIN U SAVSKOJ

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TROJICE MUŠKARACA KOJI SU NASMRT ZATUKLI ZAGREPČANINA Punih sat vremena brutalno su mlatili starca tražeći novac

 
Privođenje osumnjičenog Todorovića koji je uhićen na graničnom prijelazu Macelj
 CROPIX

Vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojem je predsjedala sutkinja Renata Pražetina Kaleb potvrdilo je optužnicu protiv Ivana Todorovića (48), Slobodana Brauera (31) (koji je u međuvremenu promijenio ime i sada se zove Emilio Nikolić) i Slavka Todorovića (53) za brutalno premlaćivanje 79-godišnjeg Aleksandra Kurtovića u ožujku 2019. godine, a koji je nekoliko mjeseci kasnije preminuo od ozljeda.

Brutalno nasilje koje je završilo smrću žrtve dogodilo se u baraci na Savskoj cesti nasuprot učiteljskog fakulteta gdje su živjeli u kući Aleksandar Kurtović i njegov dvije godine mlađi brat Milan, u čiju su kuću došla trojica optuženika i tražili od Milana Kurtovića da im posudi novac.

On novca nije imao, pa su otišli u dio kuće gdje živi njegov brat Aleksandar i punih su ga sat vremena tukli da im otkrije gdje drži svoju ušteđevinu, slomili mu nekoliko rebara, nagnječili pluća, gušili ga, udarali po glavi dok nije dobio potres mozga. Sve te ozljede u uzročno su posljedičnoj vezi sa smrću Aleksandra Kurtovića.

Isprebijanog ga je našao u lokvi krvi brat Milan, a trojica optuženih su nakon brutalnog premlaćivanja pobjegli u Bosnu i Hercegovinu. Tužiteljstvo je pribavilo snimke nadzornih kamera sa Savske ceste, pribavilo je podatke o tome kada su i gdje optuženici prelazili granicu, te brojne druge dokaze i provelo vještačenja.

Branitelji optuženih prigovarali su da je optužnica neutemeljena i da su svi dokazi paušalni, međutim optužno vijeće je na sjednici razmotrilo sve prigovore optužbe i ocijenilo kako je optužnica osnovana i potvrdilo je optužnicu za teško ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2021 18:08