PRODAO SE?

Podignuta optužnica protiv zamjenika Općinske državne odvjetnice, optužen da je primao mito

Kao davatelji mita optuženi su Tomislav Sabljo i Đorđe Vuletić, protiv kojih je prišlog tjedna podignuta optužnica u slučaju Tebra
Vuletić i Sabljo
 Cropix, Facebook

USKOK je, kako je danas priopćeno podugao optužnicu protiv suspendiranog zamjenika Općinske državne odvjetnice u Zagrebu Ferhata Čančara (60) zbog kaznenog djela primanja mita.

Kao davatelji mita optuženi su Tomislav Sabljo i Đorđe Vuletić, protiv kojih je prišlog tjedna podignuta optužnica u slučaju Tebra, dok je kao posrednik optužnicom obuhvaćen i Vanja Jazić.

Kako je Uskok priopćio, okrivljenici se terete da su, u razdoblju od 13. ožujka 2019. do 6. lipnja 2019., u Zagrebu, nakon što je protiv Sablje podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje na temelju koje je za njim raspisana potraga, Vuletić u dogovoru sa Sabljom, u cilju da se izbjegne određivanje istražnog zatvora i pokretanje kaznenog postupka protiv Sablje, zatražio od Jazića da od Čančara, zamjenika Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, zatraži poduzimanje potrebnih radnji za realizaciju navedenog te da mu za to obeća novčanu nagradu.

Pristajući realizirati zatraženo Čančar je, nakon što mu je predmet dodijeljen u rad, preko Jazića od Sablje i Vuletića, tvrdi Uskok, zatražio da mu predaju 1.000 eura odmah, a 2.000 eura kad završi predmet, s čime su se oni suglasili. Potom je Čančar donio rješenje kojim je odbacio kaznenu prijavu protiv Sablje dok je kao nagradu primio traženi iznos od 3.000 eura.

USKOK je u optužnici predložio da se od Čančara oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:16