SMRT NA CESTI

Podignuta optužnica u prvom slučaju pogibije vozača električnog romobila

Vozača osobnog automobila tereti se da uslijed alkoholom bitno umanjenih vozačkih sposobnosti nije prilagodio brzinu kretanja

Električni romobil; ilustracija

 Tom Dubravec/Cropix

Prvi slučaj pogibije vozača električnog romobila dospio je do podizanja optužnice, a ako se ona potvrdi za njegovu smrt odgovarat će 39-godišnji vozač osobnog automobila kojeg županijsko državno odvjetništvo u Osijeku tereti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Nesreća se dogodila 12. studenog prošle godine oko 4:15 sati a 38-godišnji vozač automobila i 39-godišnji vozač romobila, koji je bio propisno označen žutim prslukom i nosio je kacigu, kretali su se istim smjerom iz Podgajaca prema Črnkovcu kod Donjeg Miholjca.

Vozača osobnog automobila tužiteljstvo tereti da uslijed alkoholom bitno umanjenih vozačkih sposobnosti nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima smanjene vidljivosti pa nije pravovremeno uočio oštećenika koji je upravljao električnim romobilom u istom smjeru ispred njega na oko 1,1 metar od desnog ruba kolnika.

Zbog opisanih propusta je došlo do naleta osobnog vozila na električni romobil i njegovog vozača te njegovog nabacivanja na vjetrobransko staklo, a potom i odbacivanja u odvodni kanal. Oštećenik, koji je bio iz mjesta Marijanci, od teških je ozljeda preminuo na mjestu nesreće.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje mjere opreza iz čl. 98. st. 2. toč. 8. koja obuhvaća privremeno oduzimanje dozvole za upravljanje motornim vozilom B kategorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:30