TRAGEDIJA U SKOPLJU

Podignuta optužnica za ubojstvo rukometaša Tota: Počastio društvo pićem, a oni su ga ubili

Osumnjičenima Angelu Georgievskom (28), Klementini Levkovskoj (19) i Andreju Kostovskom (22) prijeti kazna zatvora od najmanje pet godina

Ubojstvo Denisa Tota

 Dušan Miljuš, Facebook

Skopsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv troje osumnjičenih za ubojstvo đakovačkog rukometaša Denisa Tota, piše Fokus.

- Optuženi su 7. travnja ispred noćnog kluba Privilege u Gradskom parku u Skoplju zajedno ozlijeđenog Denisa Tota lišili života. Sve troje mu je nakon kraće prepirke zadalo više udaraca i teških tjelesnih ozljeda od kojih je oštećeni pao u komatozno stanje. Preminuo je 8. travnja - zaključilo je tužiteljstvo.

Za ubojstvo su osumnjičeni Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22).

Prema članku 22. Kaznenog zakona koji je trenutno na snazi u Republici Sjevernoj Makedoniji, za lišavanje života Denisa Tota mogu biti kažnjeni zatvorskom kaznom u trajanju od najmanje pet godina.

Tužitelj je od suda zatražio da se osumnjičenima produlji boravak u pritvoru.

Prema pisanju Fokusa, Tot je u noći sa 6. na 7. travanj u Privilegeu vidio Kostovskog, kojega je otprije poznavao. Naime, Tot je tada bio član Rukometnog kluba Butel iz Skoplja te je živio u hotelu Marriott u istome gradu. Kostovski je u tom hotelu radio kao barmen.

Georgievski, Levkovska i Kostovski bili su u klubu u istom društvu, a Tot u Privilege nije došao s njima. On im se pridružio nakon što je u klubu vidio Kostovskog. Rukometaš ih je počastio pićem te su u četvrtak, 7. travnja, oko 3:30 sati izašli iz kluba. Tot je s njih troje htio ući u taksi.

Kako je ranije pisao Jutarnji, Tot se u jednom trenutku na neprimjeren način obratio Levkovskoj, što je dovelo do toga da ga je Georgievski udario. Tot je pao na tlo i udario glavom o betonsku podlogu. Osumnjičeni su ga nastavili tući dok je bio na tlu. Na jednoj od video snimaka incidenta može se vidjeti kako Levkovska nogom udara bespomoćnog i nepomičnog Tota.

Kostovski i Levkovska trenutno se nalaze u pritvori, a policija još uvijek traga za Georgievskim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:13