KAZNENO DJELO

Podignuta optužnica zbog mamljenja djece radi zadovoljenja spolnih potreba

Tražio je od djevojčice mlađe od petnaest godina da se za novčanu nagradu fotografira u neprimjerenim pozama
Općinski kazneni sud Zagreb





 
 Damir Krajac/Cropix

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je poslijepodne da je podiglo optužnicu protiv Dana Figenwalda zbog kaznenog djela mamljenja djece radi zadovoljenja spolnih potreba.

Tužiteljstvo je sudu predložilo da Figenwaldu produlji istražni zatvor.

Prioćenje prenosimo u cijelosti:

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je 3. studenog 2020. pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba iz članka 161. stavak 1. Kaznenog zakona. (3. 11. 2020.)

Okrivljeniku se podignutom optužnicom stavlja na teret da je u srpnju 2020. godine putem društvenih mreža stupio u kontakt sa ženskom osobom mlađom od petnaest godina i tražio od nje da se za novčanu nagradu fotografira u neprimjerenim pozama.

Ovo je državno odvjetništvo predložilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), a koji mu je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Zagrebu."

Optuženi 51-godišnjak bio je povremeni vanjski suradnik Jutarnjeg lista na dva projekta, a ne reporter kao što su neki mediji izvijestili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:32