NOĆNA BUKTINJA

PODMETNUT POŽAR POD AUTO ZAGREBAČKOG UGOSTITELJA Vlasniku noćnog kluba Urnebes polili benzinom i zapalili BMW

Željko Telinec trenutno je s poslovnim partnerom Tomislavom Kolarićem pod USKOK-ovom istragom u slučaju Saloon
 Tomislav Krišto / CROPIX

Skupi BMW 7 zagrebačkih oznaka u vlasništvu Raiffeisen Leasinga na ime tvrtke Tact Agram, koji vozi suvlasnik noćnog kluba Urnebes Željko Telinec (40), izgorio je jučer rano ujutro na zagrebačkoj Savici.

Odmah nakon dojave na mjesto događaja pristigli su vatrogasci, a potom i policajci. Policijski očevid pokazao je da je nepoznata osoba između jedan i dva sata nakon ponoći otvorenim plamenom potpalila luksuzno vozilo. Požar je osim zapaljenog BMW-a uništio i prikolicu, koja je bila parkirana u neposrednoj blizini a u vlasništvu je tvrtke Bendin.

Koristan trag

- Da gori auto u ulici doznali smo tek kad smo čuli vatrogasce. Možda je nekom išlo na živce što se taj auto uporno parkira na nogostupu. A opet, s druge strane, vozi ga gazda noćnog kluba Urnebes i još mnogih drugih popularnih mjesta u gradu, pa kad dođe u sitne sate, nema se gdje parkirati tako da se parkira baš na nogostupu i baš ispred zgrade. Očito ga se pratilo - govori jedna od stanarki Ulice Novska, koja je načula da se od početka očevida sumnjalo da je požar podmetnut. Objašnjava i da u svijetu ugostiteljstva uvijek ima raznih peripetija, a za obitelj Telinec kažu da su tihi i nenametljivi susjedi.

- Cijelu noć policajci su čuvali mjesto očevida. Ujutro su stigli istražitelji i krenuli izuzimati tragove. Netko je polio nekom zapaljivom tekućinom prednji dio vozila. Možda je netko od stanara okolnih zgrada nešto vidio. Navodno je malo prije požara uočen čovjek koji je šetao psa. Je li povezan s buktinjom ili bi pak policajcima mogao dati koristan trag, ne znam. Ovo je naselje u kojem paleži auta nisu nepoznanica. Lani je gorio auto jednom dileru. No uvjerena sam da susjed zna s kim je imao nesuglasice - misli pak druga susjeda. Ističe da je podmetanjem požara poljuljana sigurnost u kvartu jer je moglo biti i ozlijeđenih osoba da je kojim slučajem došlo do eksplozije. Šteta se procjenjuje na više od 100.000 kuna.

Velika istraga

Željko Telinec trenutno se nalazi pod USKOK-ovom istragom zbog navodnog ilegalnog najma kultnog kluba Saloon na Tuškancu, a osumnjičen je zajedno s Tomislavom Kolarićem, poslovnim partnerom iz tvrtke Klokan. USKOK ih je u studenom prošle godine obuhvatio istragom koja je pokrenuta protiv Ivice Lovrića, pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, zatim Josipa Klemma, vlasnika zaštitarske tvrtke Klemm Security, te Dragutina Kosića, voditelja podružnice Sportski objekti Zagrebačkog holdinga. Istraga je protiv Klemma i Lovrića bila otvorena zbog sumnji na poslove KK Cibona, pogotovo zbog transfera košarkaša Darija Šarića iz KK Zagreb, za što je Klemm dao pozjamicu, no u jednoj točki inkriminacije su se dotaknule i Saloona u koji su se Telinec i Kolarić pokušavali “useliti” te uz asistenciju Klemmovih zaštitara iseliti dotadašnje najmoprimce, obitelj Srezović.

Oštetili Cibonu

Tako je Lovrić osumnjičen da je, na nagovor Telinca i Kolarića, najprije Ciboni omogućio besplatni zakup diskoteke Saloon na Tuškancu iako je znao da se o vlasništvu tog objekta vodi sudski spor sa Srezovićima te da bi se, da nema toga spora, za iznajmljivanje tih prostora morao raspisati novi natječaj. Potom je kao predsjednik Cibone, tvrdi USKOK, Saloon dao u nezakonit podnajam Telinčevoj i Kolarićevoj tvrtki Klokan koja je tamo htjela otvoriti narodnjački klub pod imenom Cirkus. No Telinec i Kolarić, prema tvrdnjama USKOK-a, nisu ni Ciboni plaćali mjesečni najam od 21.000 kuna te su Cibonu oštetili za ukupno 130.000 kuna. Zagrebački Županijski sud nedavno je donio presudu prema kojoj je tvrtka Klokan ilegalno ometala Srezoviće u posjedu Saloona, a postoje i neke najave da bi oni mogli tužiti Telinca i Kolarića zbog izgubljene dobiti te uništenja inventara kluba koji su izbacili kako bi od Saloona napravili narodnjački klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:07