SUPRUG TUŽITELJICE

Poduzetnik kojeg terete da je za Kovačevića skrivao milijune: ‘To je moj novac, naslijedio sam ga‘

Na teret mu se stavlja da je u vlastitom stanu sakrio 2.593.800 kn, 247.200 € i 20.000 švicarskih franaka
Klub u Slovenskoj; Dragan Kovačević
 Ronald Goršić/cropix

Poduzetnik Goran Puklin, osumnjičen da je skrivao milijune Dragana Kovačevića, istražiteljima je, kako piše Telegram, izjavio kako gotovina koja je kod njega pronađena nije ilegalna zarada bivšeg šefa Janafa.

- To je moje nasljedstvo i moja vlastita primanja, ustvrdio je, prema Telegramu, Puklin, inače suprug zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Mirele Alerić Puklin, koja je radila i na optužnici u slučaju Agrokor.

Iako je istražiteljima predočio i potvrde iz kojih proizlazi da je u pitanju njegov obiteljski novac, Puklin je ipak obuhvaćen krakom istrage za pranje novca u aferi Janaf. Na teret mu se stavlja da je u vlastitom stanu sakrio 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka koji u svari pripadaju Draganu Kovačeviću. Ukupno se radi o 4,5 milijuna kuna.

Novac je, tvrdi Uskok, iznesen 16. rujna iz ‘Kluba’ u Slovenskoj ulici 9, te predan Puklinu. On ga je pak, sumnja se, sakrio u vlastitom domu na zagrebačkoj Trešnjevci.

Telegram piše da se radilo o novčanicama pakiranima u više različitih koverti te da je na nekima od njih napisano i odakle novac potječe te kome je bio namijenjen, zbog čega će Puklinova obrana u nastavku istrage tražiti grafološko vještačenje.

Inzistirat će, doznaje Telegram, i na vještačenju starosti tinte, te samih koverti u kojima se novac nalazi. Time, naime, žele dokazati da je u koverte stavljen puno prije 16. rujna kada je navodno preuzet od Kovačevića. Zatraženo je i daktiloskopsko vještačenje novčanica ne bi li se provjerilo ima li na njima uopće Kovačevićevih otisaka.

I Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić u ponedjeljak je za RTL potvrdio kako njegov klijent negira bilo kakvu vezu s novcem pronađenim kod Gorana Puklina.

Da je u svoj stan odnio Kovačevićev novac istražitelji su navodno zaključili jer su 16. rujna snimili Puklina kako u stan ulazi s torbom u rukama. To je, međutim, kako navodi Telegram, bio mačak, kućni ljubimac obitelji Puklin, kojeg je poduzetnik nosio veterinaru.

Zbog suprugovih kontakata s Kovačevićem ispitana je i Mirela Alerić Puklin koja je navodno potvrdila da su u stanu imali određeni iznos gotovine te da je njezin suprug značajnu svotu dobio kao nasljedstvo od svog tetka i tetke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:05