StoryEditor
LEON ŠPRLJE

PODUZETNIK S JUGA HRVATSKE OSUMNJIČEN ZA PRONEVJERU OD GOTOVO 7 MILIJUNA KUNA Riječ je o sinu bivšeg dubrovačko-neretvanskog župana

Leon Šprlje, arhivska fotografija
 Ahmet Kalajdžić / Hanza Media

Za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i izazivanje stečaja tvrtke s ukupnom štetom od preko 6,9 milijuna kuna dubrovačka policija je, kako se neslužbeno doznaje, osumnjičila poduzetnika Leona Šprlju (43), sina bivšeg dubrovačko-neretvanskog župana Ivana Šprlje.

Ne otkrivajući identitet policija je izvijestila da poduzetnika, među ostalim, tereti da je kao bivša odgovorna osoba građevinske tvrtke iz Dubrovnika u više navrata na teret imovine trgovačkog društva isplaćivao pozajmice sebi bliskoj osobi.

Umjesto naplate osobno je preuzeo obvezu vraćanja duga od preko 2,9 milijuna kuna, premda je već tada pred Trgovačkim sudom pokrenuo postupak osobnog stečaja.

Isto tako je imovinu trgovačkog društva, nekretnine i opremu, u vrijednosti preko tri milijuna kuna, u vrijeme blokade žiro računa prodao drugom trgovačkom društvu u kojem je također vlasnik i odgovorna osoba, iako mu je bilo poznato da kupac nije niti će biti sposoban platiti kupljenu opremu.

Kaznena prijava protiv Šprlje bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 18:13