PODIGNUTA OPTUŽNICA

PODUZETNIKA UCJENJIVALE TRI DJEVOJKE Pale nakon što im je predao označeni novac

Poduzetniku su prijetile da će mu uništiti brak i društveni ugled i to, kako stoji u optužnici državnog odvjetništva, neistinito prikazujući da je s prvookrivljenicom imao odnos
 CROPIX

Nakon što je dovršena istraga, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je pred Općinskim sudom u Rijeci optužnicu protiv tri hrvatske državljanke, 18-godišnjakinje, 20-godišnjakinje i 33-godišnjakinje, zbog počinjenja kaznenog djela iznude.

Kao što smo već pisali, djevojke iz Rijeke se tereti da su u periodu od 25. siječnja do 10. studenoga ove godine u Rijeci i Lupoglavu iznuđivale jednog 54-godišnjeg lupoglavskog poduzetnika koji im je u više navrata isplatio 88.500,00 kuna.

Poduzetniku su prijetile da će mu uništiti brak i društveni ugled i to, kako stoji u optužnici državnog odvjetništva, neistinito prikazujući da je s prvookrivljenicom imao odnos.

Kako smo neslužbeno doznali, nakon što su se apetiti ucjenjivačica povećali, Istranin je slučaj jesenas prijavio policiji i djevojke su uhvaćene na djelu, dok im je žrtva predavala označeni novac.

Općinsko državno odvjetništvo u optužnici predložilo je da se za sve tri okrivljenice produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ljubo Kostič, odvjetnik A.A. s kojom je, navodno, početkom godine Istranin imao (ili, prema optužnici, nije imao) odnos, kaže da se njegova klijentica do sada branila šutnjom.

- Detalje obrane iznjest ćemo na sudu. Bit će to iznenađujuća obrana pa možemo najaviti preokret - rekao nam je Kostič.

Policija je na ovom slučaju radila duže vrijeme kako bi bila sigurna da će optužnica biti čvrsta. Istraga nije išla u smjeru prostitucije pa očito nema dokaza da je bila riječ o toj vrsti kriminalnih aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:51