STRAŠNO

POGINULA DVOJICA MLADIĆA U ZADRU Jedan je maloljetnik, još dvojica su u teškom stanju! Svjedoci: Audijem su sletjeli u more, i sami smo izbjegli smrt!

 
 Luka Gerlanc / CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći koja se noćas dogodila na Liburnskoj obali u gradskoj luci u Zadru poginuo je 22-godišnji vozač i 16-godišnji putnik u vozilu dok je još jedan 17-godišnjak s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u zadarsku Opću bolnicu.

Županijski državni odvjetnik Emilijo Kalabrić za Zadarski.hr je rekao kako su mrtve dvije osobe, jedan maloljetnik i jedan mlađi punoljetnik, a dvije osobe su teškom stanju u OB Zadar gdje se liječnici bore za njihov život. Naglasio je kako se uzrok nesreće još uvijek utvrđuje.

Prema informacijama koje smo do sada uspjeli saznati, do nesreće je došlo kada je vozač zbog velike brzine izletio vozilom marke Audi A6 (ZD) iz zavoja nakon ribarnice, prešao na parking, a potom projurio uz vez za brodove, da bi tek kod Jadrolinijine poslovnice sletio u more.

Jedan od mladića uspio je iskočiti iz automobila prije nego što je potonuo te isplivati na površinu.

FOTOGALERIJA: Prometna nesreća u Zadru

Nekoliko svjedoka, lokalnih ribara koji love na tim mjestima, reklo je da je brzina bila toliko velika da su u posljednji trenutak i sami izbjegli smrt, javlja Zadarski.hr.

Pojedinosti nesreće bit će objavljene tijekom jutra u priopćenju zadarske policije.

Vozilo sletilo u more na dubinu od 8 metara

Kako piše Zadarski.hr, policija je jutros poslije osam sati uputila priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

"Sinoć oko 23,15 u Zadru na Liburnskoj obali došlo je do prometne nesreće kada je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi, zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije automobila koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom automobila udara u rasvjetni stup.

Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od 8 metara.

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil. U vremenu od 23,30 do 02,35 sati Liburnska obala bila zatvorena za sav promet.

Prilikom prometne nesreće u vozilu su se nalazile 4 muške osobe, 2 osobe u dobi od 20 i 16 godina su smrtno stradali, dok su 22-godišnjak i 17-godišnjak kolima HMP prevezeni u OB Zadar."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:19