TUŽNI OPROŠTAJ

‘Poginula je naša predivna duša Petra, imala je samo 25 i bila udomiteljica četvero djece‘

U automobil Petre Horvat u dvije minute poslije ponoći velikom brzinom zaletio se Mini Cooper i totalno ga smrskao
Petra Horvat poginula je u nesreći
 PU koprivničko-križevačka, Zeljko Hajdinjak/CROPIX
Stravična prometna nesreća u noći na petak odnijela je jedan mladi život, a još jedna osoba nalazi se u bolnici u teškom stanju. U frontalnom sudaru dvaju osobnih automobila poginula je Petra Horvat (25). U njezinu se Kiu u dvije minute poslije ponoći velikom brzinom zaletio Mini Cooper i totalno ga smrskao. Za volanom je bio mladi koprivnički nogometaš I.Š., star 22 godine, koji je iz još neutvrđenog razloga prešao na suprotnu stranu ceste.

Policija o nesreći nije opširno izvijestila.

- Noćas u 00.02 sati, u Kunovec Bregu kod Koprivnice, 22-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mini Cooper koprivničke oznake u smjeru Koprivnice. Prešao je na suprotnu stranu i sudario se s osobnim automobilom Kia varaždinske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala vozačica (25).

Od siline sudara, Mini Cooper se zanio i udario u rubni kamen nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.

image
PU koprivničko-križevačka

Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu provodi se kriminalističko istraživanje te su od vozača izuzeti uzorci krvi i urina zbog analize utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.

Kako saznaje Jutarnji, Petra Horvat iz Poljanca, mjesta između Varaždina i Ludbrega, bila je zaposlena kao glavna medicinska sestra u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Bistričak u Jalžabetu. Iako vrlo mlada, Petra je, opisuju je prijatelji, bila iznimno socijalno angažirana.

image
Petra Horvat
Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Iz udruge za oboljele od dijabetesa, Dia-mell Ludbreg, čija je Petra bila članica, na Facebooku su se oprostili dirljivim statusom.

- Nakon teške prometne nesreće i operacije iza toga, naša Petra Horvat rođ. 30.12.1996., umrla je jutros u 5 sati. Bila je vrijedna... Glavna sestra u Domu Bistričak u Jalžabetu, sa svojom mamom udomiteljica četvero djece, vrijedna članica naše udruge Dia-mell Ludbreg i voditeljica autorske emisije Abeceda zdravlja - abeceda dijabetesa... Za 17.8. smo trebali snimati našu četvrtu emisiju...

Uz sve to, uvijek je stigla pomagati drugima... Draga Petra, teško je shvatiti i pomiriti se da te više nema. Bila si više od savjesne, korektne suradnice koja je uvijek, ali uvijek našla vremena za poslove udruge, za poneko pričanje uz kavu. Izgubili smo te divnu, samozatajnu, uvijek korektnu i dosljednu, usprkos nedaćama ili tisućama obveza... Neponovljivo je ovako lijepo biće iznutra i izvana, napisala je Dragica Lukić, predsjednica Udruge Dia-mell.

Od Petre su se oprostili i na Facebooku stranici NaInzulinu.

- Noćas je u teškoj prometnoj nesreći poginula Petra Horvat, 25 godišnja dijabetička edukatorica i volonter! Hitna je pomoć došla brzo na cestu Ludbreg – Koprivnica, ali naša Petra je u bolnici ubrzo izdahnula...

Imala je samo 25 godina, glavna medicinska sestra i udomiteljica četvero djece. Prema riječima gđe Dragice, Predsjednice udruge Dia-mell Ludbreg - predivna duša izvana i iznutra!

Iz svega navedenog i priloženih fotografija jasno je da je riječ o duboko požrtvovnoj osobi, posvećenoj obitelji, prijateljima i dijabetičkoj zajednici. Izražavamo svoje najdublje saučešće obitelji i prijateljima. Draga Petra, počivala u miru, napisali su.

Dok policija pokušava rasvijetliti okolnosti tragičnog događaja, iz koprivničke bolnice kažu da je mladić koji je skrivio nesreću još uvijek u teškom stanju na Odjelu intenzivne njege OB Koprivnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 01:57