NESTALI U 100 SEKUNDI

Pogledajte pljačku mobitela vrijednih 100.000 eura u okolici Zagreba, vlasnik: Nudim nagradu ako ih prepoznate!

Njih šest dojurilo je s BMW-ima. Iz trgovine u Donjoj Reci odnijeli su nekoliko desetaka skupih mobitela
 Nadzorne kamere

Nestali u 100 sekundi. Točno toliko trebalo je šestorki koja je došla sa dva crna BMW-a u noći s nedjelje na ponedjeljak između 1.15 i 1.17 da ‘počiste‘ s polica trgovine TIA mobiteli u Donjoj Reci 39 skupocjenih mobitela vrijednih više od stotinjak tisuća eura.

Vlasnik tvrtke Željko Oslaković kaže kako je ovo u pet godina već treća provala u njegovu trgovinu, a prethodna se dogodila u veljači ove godine i tada su počinitelji uhvaćeni 45 minuta nakon provale.

- Krenuli su prema slovenskoj granici i, s obzirom da su bili u netipičnom vozilu britanskih tablica, policijska ophodnja ih je presrela i uhitila. Radilo se o rumunjskim državljanima - kaže Oslaković.

Pljačka snimljena s kamere unutar trgovine:

Nakon što je objavio informaciju da mu je provaljeno u trgovinu, već su mu se javili neki susjedi. Otkriva nam da su svega kilometar od trgovine nadzorne kamere na kućama njegovih susjeda snimile vozila koja odgovaraju opisu onih kakvima su se u nedjelju na ponedjeljak provezli provalnici, te da je policija vrlo brzo ustanovila gdje su i kada ukradene tablice koje su stavljene na BMW-e s kojima su se dovezli provalnici.

Pljačka snimljena s kamere izvan trgovine:

- Kraj nogometnog igrališta nedaleko od mjesta provale je prostor gdje se ostavljaju automobili, a tamo ima i napuštenih vozila. Policija je ustanovila da tablice pripadaju jednom Golfu i Opel Vectri. Jedan BMW kojim su se dovezli imao je upravljač na lijevoj, a jedan na desnoj strani. Zasad od policije nemam nekih drugih informacija, ali ponudio sam za nagradu koja bi dovela do počinitelja mobitel u protuvrijednosti od 1.000 eura - kaže nam Oslaković.

Na snimci se vidi kako šestorka dolazi sa dva vozila, nakon toga jedan od njih razbija dio vrata, trojica ulaze u trgovinu i ‘čiste‘ police, a nakon toga odlaze automobilima koji su čekali ispred trgovine s upaljenim motorima i s uključena sva četiri pokazivača smjera. U izvidnicu su došli u subotu popodne, a jedan ‘kupac‘ na glavi je imao kapuljaču, pričao je engleski i pokušao iskoristiti lažnu karticu.

Dvojac koji je došao u izvidnicu:

Policija traga za provalnicima koji su očito pomno pripremili ovu krađu, a jesu li i oni krenuli put Slovenije, kao i njihovi prethodnici, pokazat će vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:56