INCIDENT U SPLITU

POGLEDAJTE VIDEO PRIVOĐENJA NAPADAČA IZ SPLITA 'Unučica se probudila i pitala me: Zašto je onaj čovjek ubio mog tatu?'

 
 Screenshot Slobodna, Josko Supic / CROPIX

U 17,50 sati u subotu iz zgrade u Mosećkoj 93 B u Splitu okružen policijskim službenicima s lisičinama na rukama izveden je P. Ć., uhićen zbog ranjavanja Lea Krstulovića metkom u trbuh. Odjeven u traperice i plavu majici s kapuljačom navučenom do očiju, spuštene glave P.Ć. je uveden u službeni automobil i odvezen s mjesta događaja, piše Slobodna Dalmacija.

U zgradu na Kmanu je iz službenih policijskih prostorija oko 17 sati doveden nazad nakon uhićenja, a kada je vraćen u službeno vozilo u prtljažnik automobila stavljena je putna torba. Postoji mogućnost da je u njoj odjeća uhićenoga jer se nakon počinjenja kaznenog djela s nje izuzimaju tragovi. Vjerojatno je doveden u stan kako bi odjenuo nešto drugo.

Na mjesto događaja počinitelji se dovode zbog potreba očevida i kriminalističkog istraživanja. Kako se radi o krvnom deliktu počinjenom vatrenim oružjem, na odjeći i šakama uhićenoga tražit će se barutne čestice.

Ranjavanje se dogodilo oko 14,40 sati, a P. Ć. se predao nedugo nakon dolaska policije. Prvo je s prozora pregovarao o predaji jer se bojao za svoj život, a kada mu je obećano kako ga neće smaknuti mirno se dao u ruke policiji. U subotu poslijepodne propucani Leo Krstulović je bio na operacijskom stolu te se službeno još nije znala težina ozlijeda.

Njegov punac Teo Živković kazao je kako se nada kako neće biti komplikacija jer nije pogođen ni jedan vitalni organ, iako se radi o ustrijelnoj rani abdomena.

Iz PU splitsko-dalmatinske saznajemo kako su po prijavama stanara zgrade na splitskom Kmanu postupali već ranije, pogotovo zadnjih godinu dana i sukladno utvrđenom poduzimali prijave nadležnom sudu.

Kako neslužbeno saznajemo, radilo se redom o prijavama za remećenje javnog reda i mira i to nakon što bi susjedi iz cijele zgrade zvali policiju. Kako kažu uznemireni stanari, njihov susjed s prvog kata je tijekom noći često znao vikati, lupati i puštati glasno glazbu te oni ne bi mogli izdržati buku.

U stanu obitelji Krstulović živi bračni par s troje djece, jedno predškolske dobi i dvoje idu u niže razrede osnovne škole. Upravo zbog problema sa stanarom iz susjednog stana s prvoga kata djeca su ispisana iz OŠ “Kman-Kocunar” i upisana u OŠ “Dobri”. Tamo im žive djed i baka po majci te su preko radnih dana u tjednu kod njih.

Roditelji, naime, nisu mogli biti sigurni da neće biti problema sa susjedom u vrijeme kada djeca odlaze i dolaze iz škole te se mogu susresti s njim na stepeništu.

Događalo se, kažu susjedi, da s nožem izađe iz stana i prijeti. Navodno je jučer jednu stanarku uhvatio za ruku i prijetio joj silovanjem. Mir je bio jedino kada bi P. Ć. otišao raditi na brod jer je pomorac po zanimanju.

O prijavama policiji nam je posvjedočio i Teo Živković, čiji zet je žrtva susjeda. Bio je ispred zgrade kada je policija izvodila čovjeka koji mu je ranio zeta te ga pitamo jesu li mu kćer i unuci ostali u stanu u Mosećkoj nakon pucnjave.

- Jesu, evo unučica mi se maloprije probudila i pitala: “Zašto je onaj čovjek ubio mog tatu?” - kaže nam uznemireni djed.

U sklopu kriminalističkog istraživanja utvrdit će se i je li P. Ć. legalno posjeduje pištolj iz kojeg je pucao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:52