S VREĆICAMA U RUKAMA

Pogledajte video: Snimili smo izlazak HDZ-ovog župana Dekanića iz pritvora

Policajce se sumnjiči za trgovanje utjecajem, zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti

Damir Dekanić izlazi iz zatvora

 Nikola Patković, Facebook Jutarnji

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić i ostali osumnjičeni u aferi vezano uz njegovu prometnu nesreću izašli su iz istražnog zatvora. Dekanić je snimljen prilikom izlaska, no nije davao izjave novinarima.

Dekanić i suoptuženici su u zatvoru bili od 16. ožujka kada je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio zahtjev USKOK-a i odredio jednomjesečni istražni zatvor Dekaniću, njegovom rođaku Krešimiru Bičaniću (38), policajcima T. F. (55), i M. P. (53), kao i N. M. (47), mještanki Cerne, dok je policajka M. S. (34) zbog trudnoće puštena da se brani sa slobode.

image

Suoptuženica

Vlado Kos/Cropix
image

Suoptuženi policajac

Vlado Kos/Cropix
image

Suoptuženi policajac

Vlado Kos/Cropix
image

Damir Dekanić

Vlado Kos/Cropix

Sumnjiči ih se za počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti. Dekanić je u ovom slučaju prvoosumnjičeni, a tereti ga se da je nakon kobne prometne nesreće 17. travnja 2022. u Cerni, koju je izazvao u pijanom stanju sa zabilježenih 1,44 promila alkohola te uz prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu, jer je vozio 87,9 km/h, uz pomoć ostalih petero osumnjičenih poduzeo niz radnji kako bi zataškao činjenicu da je upravo on upravljao Škodom Superb u vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije te samim time i izazvao prometnu nesreću u kojoj, srećom, nitko nije nastradao.

Kao što se zna, javnosti je predstavljeno da je auto vozio Bičanić, no izvidi i istraga PNUSKOK-a i USKOK-a, koji su trajali gotovo godinu dana, pokazali su opravdanu sumnju u službenu verziju događaja, što je dovelo do istrage protiv šestero ljudi da su sudjelovali u zataškavanju i lažiranju.

image

Damir Dekanić

Vlado Kos/Cropix
image

Damir Dekanić

Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image

Novinari čekaju puštanje vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića iz istražnog zatvora.

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:12