SLUČAJ IZ MEDULINA

Pohlepni prevarant opelješio staricu za 150.000 kn pa došao po još. Dočekalo ga je neugodno iznenađenje

Istarska policija izvijestila je da je ovaj slučaj otvorila nakon dojave od djelatnika banke zaduženog za sigurnost

Ilustracija

 Zvonimir Barišin/Cropix

U Medulinu je uhićen prevarant iz Rijeke koji je 83-godišnjoj starici ranije uzeo 150.000 kuna predstavljajući se kao policajac koji provjerava novčanice, a policija ga je dočekala kada je u četvrtak došao po još novca.

Istarska policija izvijestila je da je ovaj slučaj otvorila nakon dojave od djelatnika banke zaduženog za sigurnost da je starija žena podigla veću količinu novca i da postoji sumnja da je prevarena.

Policajci su potom u razgovoru s 83-godišnjakinjom iz Medulina utvrdili da ju je nazvao nepoznati muškarac i predstavio joj se kao policijski službenik. Od nje je zatražio da za potrebe policijskog postupka i vještačenja podigne novac koji ima u banci, što je žena i učinila te je 23. studenoga na ulici u Medulinu mlađem muškarcu predala oko 150 tisuća kuna.

Ne znajući da je njegova žrtva već razgovarala s policijom prevarant ju je ponovno kontaktirao i tražio da podigne novac koji joj je ostao na drugom računu. Žena je na to pristala, ali je obavijestila policiju koja je 25. studenoga oko 12,25 sati na ulici u Medulinu, kada je došao po novac koji je žena prethodno podignula u banci, uhitili 25-godišnjaka.

Osumnjičeni je u petak u jutarnjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. U policiji kažu da nastavljaju izvide zbog sumnje da je imao suradnika. Naime, neslužbeno se doznaje kako je 25-godišnjak dolazio samo preuzeti novac za drugu osobu.

Policija apelira na građane da budu oprezni i da o opasnostima koje vrebaju upozore starije članove svoje obitelji, pogotovo one koji žive sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:15