KOBNI BOJLER

Pokrenuta istraga protiv vlasnice kuće u Resniku u kojoj su se otrovali radnici iz BiH: Jedan je preminuo

Okrivljenica je propustila voditi brigu o ispravnosti plinskog bojlera i nije organizirala stručnu osobu za redoviti servis

kuća u kojoj su se otrovali radnici
 

 Damir Krajac/CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, nakon provedenih izvida, donijelo je rješenje o istrazi protiv 67-godišnje hrvatske državljanke zbog sumnje da je počinila kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Riječ je o vlasnici obiteljske kuće na području Maksimira, u Ulici I. Resnik 51, u kojoj su se 23. ožujka prošle godine ugljičnim monoksidom otrovala sedmorica radnika, državljana BiH. Od posljedica trovanja preminuo je 57-godišnjak, a muškarci u dobi od 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godine prevezeni su na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice.

image

kuća u kojoj su se otrovali radnici

Damir Krajac/CROPIX

Kako u priopćenju navodi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, postoji osnovana sumnja da je okrivljena 67-godišnjakinja početkom ožujka 2021. u Zagrebu s jednim trgovačkim društvom sklopila ugovor o iznajmljivanju kuće u njezinu vlasništvu za smještaj radnika zaposlenika društva.

Okrivljenica je, osnovano se sumnja, propustila voditi brigu o ispravnosti plinskog bojlera instaliranog u kupaonici te kuće i nije organizirala stručnu osobu za redoviti servis i pregled bojlera, kao i redovitu kontrolu dimnjačara, niti je organizirala redovitu kontrolu plinskih instalacija. Osnovano se sumnja da je takvim svojim postupanjem pristala ugroziti život i zdravlje ljudi koji su boravili u toj kući.

Uslijed neispravnosti dimnjaka, ventilacije kupaonice i zidnog grijača vode, došlo je do stvaranja visoke koncentracije ugljičnog monoksida iz plinskog bojlera, zbog čega su se tijekom večeri 23. ožujka 2021. plinom otrovala sedmorica radnika koji su spavali u navedenoj kući, od kojih jedan teško, petorica lakše, a jedan je smrtno stradao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 05:42