KAZNENO PRIJAVLJENI

Pokušali prokrijumčariti 26 migranata u tovarnom prostoru, policija ih uhitila u Slavonskom Brodu

Migranti su prethodno u gumenom čamcu prešli Savu i iz Bosne i Hercegovine nezakonito ušli u Hrvatsku

Ilustracija

 Matija Djanjesic/CROPIX

Brodsko-posavska policija spriječila je pokušaj krijumčarenja 26 ilegalnih migranata, zatečenih u teretnom automobilu, a koji su prethodno u gumenom čamcu prešli Savu i iz BiH nezakonito ušli u Hrvatsku, a uhićene su tri osobe, priopćeno je u četvrtak.

Uhićeni su 28-godišnjakinja te 48-godišnji i 34-godišnji muškarci.

Iz Policijske uprave brodsko-posavske priopćeno je da su policijski službenici u utorak, 31. listopada oko 23,10 sati na području Slavonskog Broda, zaustavili teretni automobil hrvatskih registracija, kojeg je vozio 34-godišnji državljanin Srbije, a u tovarnom prostoru nalazilo se 26 osoba koje su nezakonito ušle u Hrvatsku.

Nedaleko je zaustavljen i osobni automobil registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljala 28-godišnja državljanka BiH, a putnik u autu je bio 48-godišnji hrvatski državljanin.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnji državljanin Srbije, iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, primio u teretni automobil 26 ilegalnih migranata, koji su prethodno oko 22 sata gumenim čamcem prešli rijeku Savu i nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Potom ih je namjeravao prevesti do Zagreba, dodaje se u priopćenju.

Također je utvrđeno da su 28-godišnjakinja i 48-godišnjak iz osobnog automobila sudjelovali u počinjenju kaznenog djela tako što su služili kao prethodnica prijevozu ilegalnih migranata, kako bi dojavljivali o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

Policija je troje osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, uz kaznenu prijavu Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima, dodaju iz PU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:05