SPAŠAVALI GA VATROGASCI

Pokušao pobjeći iz Remetinca pa zaglavio u bodljikavoj žici! Imamo sve detalje noćne drame

Prilikom šetnje u zatvorskom krugu jedan od zatvorenika popeo se preko dvije klime i pokušao prijeći ogradu

Intervencija u Remetincu

 Snimio čitatelj

Zatvorenik koji se već prije 15-ak dana samoozlijedio u zatvoru u Remetincu večeras je oko 19.30 sati pokušao i pobjeći iz zatvora, ali se zapleo u žicu pa su ga spasili vatrogasci.

Kako smo neslužbeno doznali, on se tijekom šetnje sakrio, te se u jednom trenutku preko vanjske jedinice klima uređaja popeo na drugi kat te zapeo u bodljikavoj žici. Pravosudni policajac koji je primijetio bjegunca pozvao je vatrogasce koji su došli s dvoja vatrogasna vozila, spustili ga i predali pravosudnim policajcima.

image

Intervencija vatrogasaca u Remetincu

Snimio čitatelj

Zatvorenik je bio na V. odjelu za dijagnostiku u koji osuđenici dolaze iz svih krajeva Hrvatske i tu provode mjesec dana prije upućivanja na izdržavanje kazne zatvora. Međutim, kako je Remetinec "prebukiran" neki u tom odjelu borave i po tri mjeseca, pa je tako i Tomislav Horvatinčić duže vrijeme boravio na Odjelu za dijagnostiku.

image

Intervencija vatrogasaca u Remetincu

Snimio čitatelj

Kako zatvorenici imaju tijekom dana pravo i na dva sata boravka u šetnji, zbog nedostatka pravosudnih policajaca šetnje se obavljaju i nakon što padne mrak, pa je tako ovaj zatvorenik iskoristio manjak čuvara, sakrio se i onda mislio da će uspjeti pobjeći.

Međutim, primijećen je, vatrogasci su ga spustili i sada je već u ćeliji, a utvrđivat će se kako je i zašto htio pobjeći.

image

Intervencija u Remetincu

Snimio čitatelj

U "prebukiranom" Remetincu, a posebno u Odjelu za dijagnostiku sve je veća nervoza, pa je trenutno situacija napeta. Sindikat pravosudne policije već je u nekoliko navrata upozoravao na nedostatak pravosudnih policajaca.

image

Intervencija u Remetincu

Snimio čitatelj

Prošle godine, 31-godišnji državljanin Srbije, koji je u Remetincu bio u istražnom zatvoru, pobjegao je policijskim službenicima nakon što je u bolnici otišao na toalet. U KBC-u Sestara milosrdnica završio je nakon što se žalio na bolove u abdomenu, a policiji je uspio pobjeći preskočivši zid. Srećom, pronađen je i uhićen odmah sutradan te vraćen u remetinečki zatvor, a prošle godine bilo je 26 bjegova zatvorenika.

image

Intervencija u Remetincu

Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:32