SIROVE STRASTI

Pola sata seksa 150 eura, cijeli sat akcijska cijena: Kako su dvije žene u Zagrebu za dva tjedna zaradile 18 tisuća eura

Unajmile su stan, planirale ljeto provesti u Splitu, a onda im se na oglas javio policajac...

Prostitucija (ilustracija)

 Dacology/Alamy/Profimedia

Kad su dvije zgodne 32-godišnje kolumbijske državljanke u organiziranom aranžmanu sletjele avionom na područje Balkana, točnije u Beograd 25. travnja ove godine, bile su sigurne da će, prodavajući ljubav kroz najstariji zanat na svijetu, žariti i paliti našim prostorima.

U to ih je uvjerio čileanski prijatelj Felipe Jose T. C.(40), s prebivalištem u Brazilu, koji im je prvo platio prekooceanske letove, a potom im u Beogradu i Zagrebu osigurao cimerstvo, krov nad glavom, tople obroke i mnoštvo klijenata od čijih su plaćenih usluga lako pokrivali svoje svakodnevne troškove, a usput i uštedjeli.

Cjenik, koji su oglašavali u oglasniku, klijenteli željnoj sirovih strasti nije bio problem platiti. Za 150 eura pola sata seksualnog užitka, a za cijeli sat bila je akcijska cijena od 200 eura, pa tko izdrži i tko može. Pa su tako prvo po slijetanju u Beograd u jednom unajmljenom stanu preko Airbnb-a, u kojem su živjeli, pružali užitke, nakon čega su na Praznik rada došli u Zagreb, gdje su na više lokacija unajmili stanove i pružali usluge.

Potoci eura su tekli, no pritom očito nisu razmišljali da navedene oglase "češlja" i policija. Kako doznajemo, kad je uočena nova šarolika seksualna ponuda, policajac u službi se ciljano javio na oglas te je zakazao termin za seks. I upravo tim je potezom pomrsio daljnje planove o zaradi Čileancu i dvjema Kolumbijkama te je svo troje odmah uhićeno.

Privedene Kolumbijke se ne smatraju vrbovanim žrtvama svodnika. Jedna se prostitucijom bavila još u Kolumbiji, dok je druga nova u poslu i takva zarada joj nije bila mrska. Zbog činjenice da se kroz prostituciju može putovati svijetom i živjeti neki sasvim drugi život, za njih možda i lagodniji nego u matičnoj zemlji, svjesno su se obje, kako su otkrile istražiteljima, upustile u tu balkansku sex-avanturu.

- Nakon Zagreba smo trebale sad na ljeto otići za Split. Svi smo spavali zajedno u jednom stanu, a što se tiče zarade, Felipeu je išlo 30 posto zarađenog iznosa, a nama 70 posto – rekla je jedna od privedenih prostitutki. Suočen s kaznenom prijavom nakon noći provedene u policiji, pak, uhićeni Čileanac se pred organima progona posuo pepelom.

- Žao mi je radi ovoga i kajem se. Djevojke su me tražile da ih pratim na putovanjima po svijetu. Rekle su da će one raditi, a da će meni za pratnju davati 30 posto. Inače prebivam u Sao Paolu, gdje mi živi obitelj, tako da sam u Beograd doputovao iz Brazila, a one iz Kolumbije - branio se skromno Felipe Jose T.C.

Za policiju je, međutim, on organizirao prostituciju te omogućio pružanje spolnih usluga Kolumbijkama koje je vrbovao i poticao na grijehe. Kreirao je u tu svrhu i korisničke profile te ih ažurirao ponudom plaćajući usput oglase, a ujedno je objavio telefone na koje su se preko mobilne aplikacije javljali muški klijenti i koje je zatim upućivao u unajmljene objekte po metropoli.

Policija je svodniku oduzela više mobitela te novac od "plodova tuđeg rada". Prema prikupljenim dokazima u džep si je on osobno stavio najmanje 7500 eura, dok su djevojke, prema njihovim računicama i podjeli postotaka, u dva tjedna rada zaradile gotovo 18.000 eura.

Inače, za razliku od uhićenog Čileanca kojeg je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pritvorio odredivši mu jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega s obzirom da je strani državljanin, dame iz te priče su puštene na slobodu nakon što su ispitane.

Inače, navedeni Čileanac već je prije imao problema sa zakonom na području Brazila zbog nereguliranog migracijskog statusa i boravišne dozvole, pa mu je bila izrečena novčana kazna pod prijetnjom deportacije koju, zbog loših materijalnih prilika, nije bio u mogućnosti platiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:52