PRONAŠLI BANDITA

POLICAJAC GA JE DRŽAO ZA ODJEĆU, ALI MANIJAK NA MOPEDU NIJE SE ZAUSTAVLJAO Vukao policajca po Glavnom kolodvoru dok je bežao s ukradenim vozilom

Ilustracija
 Željko Šop / HANZA MEDIA

ZAGREB - Zagrebačka policija uhvatila je 19-godišnjaka koji je prije desetak dana mopedom srušio i ozlijedio policajca dok ga je pokušavao zaustaviti na Glavnom kolodvoru.

Policajac je 20. veljače oko 16 sati na Starčevićevu trgu pokušao zaustaviti dvojicu mladića koji su se mopedom "gilera runner" kretali zabranjenim smjerom uz zgradu Glavnog kolodvora, a kad im je naredio da stanu, vozač je smanjio brzinu kretanja i gotovo zaustavio moped da bi zatim naglo ubrzao.

Policajac je uspio uhvatiti obojicu mladića za odjeću, ali je osumnjičeni nastavio voziti, vukući policajca preko kolnika. Mopedist je potom izgubio kontrolu nad vozilom te je naletio na rubni dio nogostupa i stup javne rasvjete nakon čega su obojica mladića i policajac izgubili ravnotežu i pali na tlo.

Policajac je pritom teško ozlijedio koljeno te je ostao ležati na tlu, dok su mladići pobjegli s mjesta događaja, ostavivši na cesti moped za koji je utvrđeno da je ukraden sredinom veljače u Ulici grada Chicaga.

Vozač mopeda je predan pritvorskom nadzorniku te je kazneno prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi, dok za njegovog suvozača nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:35