DRAMA KOD METKOVIĆA

Policajac pucao u gume divljaka koji nije htio stati, a kada se vozilo konačno zaustavilo, imali su što za vidjeti...

Krijumčar je automobilom nasrnuo na policajca koji je udar izbjegao bacanjem na tlo. Policajac je potom zapucao u gume vozila, no ono se nije zaustavilo

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Burna je noć iza djelatnika Postaje granične policije Metković koji su prilikom suzbijanja nezakonitih migracija na cesti D-62 nadomak Čapljine uočili sumnjivo vozilo mađarskih nacionalnih oznaka. Bilo je oko 3.30 sati kada su policajci pokušali zaustaviti automobil, međutim, vozač se nije htio zaustaviti već je pokušao autom udariti policijskog službenika koji je pukom srećom izbjegao udarac bacivši se na tlo.

Pritom je policajac, vidjevši namjere, odlučio upotrijebiti vatreno oružje pucajući u pneumatike kako bi počinitelja spriječio u bijegu. Međutim, vozač se i dalje nije zaustavljao nego je nastavio vožnju te da naplatnoj postaji Čarapine ušao na autocestu A1 vozeći trakom namijenjenom za promet izvangabaritnog tereta.

- Policijski službenici su se službenim vozilom nastavili kretati za vozačem i vozilom te ga je u konačnici nakon nekoliko kilometara zaustavila druga policijska ophodnja, a osobe su iz vozila pobjegle. Ubrzo potom policija je pronašla i uhitila sedam odbjeglih stranih državljana koji su privedeni u prostorije Postaje granične policije Metković i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Osoba koja se dovodi u svezu s navedenim događajem također je pod nadzorom policije - kažu iz PU dubrovačko-neretvanske navodeći da je istraživanje u tijeku s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:56