PODNESENE PRIJAVE

Policajac uhićen zbog prodaje oružja, ali i dilanja službenih tajni Leonu Lučiću iz KT2?

Protiv inspektora iz Osijeka podneseno je više kaznenih prijava, među ostalim i za neovlašteno posjedovanje oružja
Privođenje Leona Lučića
 Robert Fajt/Cropix

Policijski službenik (38), zaposlen u Odjelu kriminaliteta droga PU osječko-baranjske, završio je u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Protiv njega je podneseno više kaznenih prijava, od kojih se najviše ističe ona za odavanje službene tajne.

Naime, akcijom PNUSKOK-a Osijek "potvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni policijski službenik krajem listopada 2019. godine 48-godišnjaku neovlašteno predao podatke iz službenih predmeta koji su mu kao policijskom službeniku bili dostupni, a koji su zakonskim propisima klasificirani kao službena tajna".

Prema neslužbenim informacijama, 48-godišnjak kojemu je osječki policajac predao službene policijske podatke je umirovljeni policajac Leon Lučić, poznat po ulozi inspektora u kriminalističkoj seriji "Krim tim 2", a koji je i sam početkom ove godine s još dvojicom svojih prijatelja završio u istražnom zatvoru zbog iznude Marija D., poduzetnika iz Zaprešića.

Tragovi komunikacije

Prema našim informacijama, osječki je policajac Lučiću slao fotografije i podatke iz policijskog sustava iz predmeta od kojih je za neke i sam bio zadužen, ali za neke i ne. Slao mu je tako i evidenciju iz registra osoba i ostale isprave vezane uz osobe koje se spominju u postupku koji se vodi u Karlovcu.

Policijski istražitelji su, pak, do svog kolege iz Osijeka došli pregledom Lučićeva mobitela u kojem su našli tragove njegove komunikacije s 38-godišnjim osječkim inspektorom, kao i dokaze o nezakonitom slanju policijskih podataka. "Postoji osnovana sumnja da je krajem travnja 2019. neovlašteno prodao prigušivač 69-godišnjaku u Osijeku za 200 eura i da je četiri mjeseca kasnije u Satnici Đakovačkoj neovlašteno prodao kratko vatreno oružje 48-godišnjaku za što je preuzeo 3000 kuna.

Streljivo u kući

Isti dan je u Levanjskoj Varoši za novčani iznos od najmanje 300 kuna neovlašteno posredovao u kupoprodaji poluautomatskog oružja između 24-godišnjaka i 42-godišnjaka", priopćili su iz MUP-a. Pretragom njegovog doma pronađeno je oko 130 komada streljiva različitih kalibara, dva spremnika za dvije vrste automatskog oružja te jedno vatreno oružje s optikom. Sudac je odredio istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2020 05:43