KRIJUMČARENJE

Policajci iz Imotskog uz pomoć psa Wolfa u autu pronašli više od jednog kilograma heroina

U stražnjem dijelu vozila 69-godišnji muškarac imao je osam paketa droge, koja mu je zaplijenjena na graničnom prijelazu Vinjani Gornji
policijski pas Wolf kraj zaplijenjene droge
 PU splitsko-dalmatinska

Više od jednog kilograma heroina policija je zaplijenila na graničnom prijelazu Vinjani Gornji kod Imotskog, a zbog krijumčarenja droge pritvoren je 69-godišnji muškarac, izvijestila je u četvrtak splitsko-dalmatinska policija.

Krijumčar je otkriven u utorak popodne nakon što je automobilom zagrebačkih registarskih oznaka došao na izlazni međunarodni granični prijelaz Vinjani Gornji.

Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga, policija je krenula u pretragu uz pomoć Wolfa, psa za detekciju droga koji je odmah reagirao i time potvrdio policijsku sumnju.

image
PU splitsko-dalmatinska

Muškarac je odmah uhićen, a uslijedilo je kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je obavljena detaljna pretraga vozila kojom je u stražnjem dijelu pronađeno osam paketa heroina ukupne težine 1048,2 grama, kažu u policiji.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 69-godišnjak je u srijedu navečer uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:26