UHIĆENI SU

Policajci iz Ličko-senjske županije silovali ženu (33) u autu? Jedan je u službi više od 20 godina

Dvojica policajaca sumnjiče se za kazneno djelo silovanja. Suspendirani su

Osmunjičenik za silovanje

 Mario Pušić/

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu jedne ženske osobe.

Kako doznajemo, dvojica policajaca sumnjiče se za kazneno djelo silovanja 33-godišnje žene. Gnjusni čin se dogodio u automobilu, a prema provjerenim informacijama, oba policajca su starija od žrtve i dugo su u sustavu policije, jedan preko 10 godina, a drugi preko 20 godina.

Inače, jedan policajac, stariji, je u vrijeme zločina bio u službi, a drugi ne. Sve se dogodilo unazad par tjedana i žrtva je odmah skupila hrabrost te seksualni zločin prijavila policiji. Policiji nije dugo trebalo da prikupi sve potrebne dokaze za osnovanu sumnji nakon čega su policajci uhićeni i kriminalistički obrađeni.

Policijski suspendirani dvojac je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku PU ličko senjske uz kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu. Dalje će o njihovoj sudbini odlučivati tužiteljstvo koje ih treba ispitati i potom odlučiti hoće li za njih od dežurnog suca istrage zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora ili će ih se pustiti da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode.

O kaznenim djelima seksualnog karaktera MUP inače ne izvještava javnost, međutim, u ovom su slučaju u dvije rečenice doslovno odlučiti priopćiti o događaju dajući do znanja da nitko nije zaštićen unutar njihova sustava.

- Više informacija o navedenom događaju, odnosno kriminalističkom istraživanju, nismo u mogućnosti objaviti, a sve s ciljem zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije. Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te će danas biti udaljeni s dužnosti. Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnijeta kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana - naglašavaju iz Ličko-senjske policijske uprave.

Pritom napominju i da Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju.

- Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:24