NAKRCANI DROGOM

Policajci naoružani do zuba u pola bijela dana u Gorici presreli Mercedes, unutra je bio njihov kolega s dilerom!

Kriminalistima je bio sasvim opravdano sumnjiv i BMW koji se u istom trenutku zaustavio u neposrednoj blizini

Ilustracija, zaplijena marihuane

 Pu Dubrovačko Neretvanska/

Kilometar zračne linije od Županijskog suda u Velikoj Gorici koji ih je poslao u remetinečki pritvor narednih mjesec dana, dvojica muškaraca od kojih je jedan policijski službenik, prtljala su s drogom te su uhićeni s većom količinom iste.

Kako doznajemo, policajci naoružani do zuba su u srijedu u pola bijela dana odlučili prepriječiti put Mercedesu koji se zaustavio ispred jedne radionice u Velikoj Gorici i kojeg je vozio njihov kolega policajac R.Č. Osim Mercedesa, kriminalistima je bio sasvim opravdano sumnjiv i BMW koji se u istom trenutku zaustavio u neposrednoj blizini, a kojeg je, pak, vozio M.S., inače već osuđivan radi krađa, a u Njemačkoj i radi opijata na više od dvije godine zatvora.

U velikogorički kraj su se zaputili, pretpostavlja se, na osnovu ranijeg dogovora s trećom osobom oko preprodaje marihuane koju su, pak, nabavljali, sumnjaju istražitelji, u većim količinama na neutvrđeni način. Dolaskom do jedne autoelektričarske radionice policajac u Mercedesu očito nije planirao doček svojih kolega i to u vozilu kojim se, inače, koristio drugoosumnjičeni M.S. i koji se pravio da nema veze s Mercedesom, baš kao što se policajac pravio, neslužbeno doznajemo, da nema veze s otkrivenim sadržajem vozila.

Naime, nakon što su ishodili nalog za pretres policajci su pronašli 70 vrećica droge teške preko 75 kilograma koje su bile skrivene u kartonskim kutijama i vrećama po prtljažniku i stražnjem sjedištu Mercedesa. Sudeći prema svemu, oni su samo kotačić narko-lanca kojeg su kriminalisti, očito duže vrijeme, pratili sve do te srijede nešto iza podneva kada su krenuli iz Sesveta prema Velikoj Gorici. U prodaji na veliko zaradili bi preko 150 tisuća eura, dok se na malo ta brojka i upeterostručuje.

Oduzeta droga je poslana na vještačenje kako bi se, među ostalim, utvrdila i njezina kvaliteta, a kriminalisti po tom pitanju dalje nastavljaju istraživanje kako bi se otkrilo odakle su ti deseci kilograma marihuane stigli, tko su im bili kupci i koliko dugo je osumnjičeni policajac ‘surađivao‘ sa starim policijskim znancem te koliko su, ako jesu, do sada uprihodili od preprodaje opijata.

U slučaju da im se i sudskim putem dokaže krivnja, osumnjičenom dvojcu prijeti do tri godine zatvora.

Vezano za 37-godišnjeg uhićenog policajca, iz PU zagrebačke su otkrili da je isti "rješenjem načelnika PU virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:08