SKANDAL U MAROFU

Policajci oduzeli tisuće eura osumnjičenom kriminalcu. Novac je ispario u policijskoj postaji

U tijeku su izvidi. Odmah po saznanju o nestanku novca, poduzete su sve zakonom propisane mjere i radnje - kažu nam iz policije

Policija u Novom Marofu (ilustracija)

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nestankom više tisuća oduzetih eura koje je trebale ostati položene u kasi pod ključem u Policijskoj postaji Novi Marof sve dok institucije ne donesu rješenje što s njim dalje, trenutno se bavi USKOK. Iz varaždinske policije su na upit Jutarnjeg lista odgovorili da je u tijeku provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

- U tijeku su izvidi. Odmah po saznanju o nestanku novca, poduzete su sve zakonom propisane mjere i radnje, kao i izvanredni nadzor u navedenoj Policijskoj postaji. Načelnik Policijske uprave varaždinske rješenjem je udaljio iz službe jednu policijsku službenicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti. Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, provodi daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela - odgovorili su Jutarnjem iz varaždinske policije.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o većoj količini novca, više tisuća eura, koje su novomarofski policajci prije nekog vremena oduzeli osumnjičenoj osobi i pritom izdali odgovarajuću potvrdu o privremenom oduzimanju. Kako je novac "ishlapio" i je li mu se uopće ušlo u trag još uvijek nije poznato, a prema pisanju portala, pak, Varaždinske vijesti u razgovoru s neimenovanim izvorom nekoliko policajaca je bilo na ispitivanju zbog nestanka tog novca. Isti izvor za isti portal pritom ukazuje i da pojedinci "putuju svijetom kad igra reprezentacija bez da ih itko pita odakle novac".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:36