KAZNENE PRIJAVE

Policajci pretresli vikendicu u Jastrebarskom, pronašli su pravi mali narko laboratorij

Po dovršetku istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave
 Pu Zagrebačka/

Pravi mali laboratorij za uzgoj marihuane otkrili su jastrebarski policajci na širem gradskom području. Lisice na ruke stavili su dvojici priučenih botaničara starih 39 i 46 godina te su ih kazneno prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, u cilju uzgoja i daljnje preprodaje, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili konoplju tipa droga, po sazrijevanju sušili i prerađivali nakon čega su tako pripremljenu drogu dalje preprodavali - kažu iz PU zagrebačke navodeći da su 9. listopada njihovi kolege iz Jastrebarskog temeljem sudskog naloga novozagrebačkog suda, pretresli vikendicu i druge prostorije u vlasništvu mlađeg osumnjičenog.

image
Pu Zagrebačka/
image
Pu Zagrebačka/

Tom su prilikom pronašli opremu za umjetni uzgoj konoplje, 58 stabljika konoplje visine između 140 i 210 cm, oko 6686 grama usitnjene i sasušene konoplje, 126 grama sjemenki konoplje, bočice s umjetnim gnojivom, električnu drobilica za usitnjavanje te jednu preciznu digitalnu vagu.

Po dovršetku istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave.

image
Pu Zagrebačka/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:24