DRAMA KOD BUJA

Policajci u Istri spasili ženu iz rijeke, u tijeku potraga za djetetom: ‘Struja je bila prejaka‘

Na slovenskoj strani Dragonje, pronađeno je još jedno dijete i 18-godišnjak koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke

Policija spašava migrante iz rijeke Dragonje

 MUP/YouTube

Udruženim snagama hrvatske i slovenske policije i jednog građanina kasno sinoć spasili su iz nabujale rijeke Dragonje u mjestu Dramac nadomak Buja nekoliko migranata točnije majku i troje djece dok se za četvrtim djetetom koje je, prema njezinim tvrdnjama, odnijela rijeka još uvijek intenzivno traga.

Naime, nakon što je policija zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac nalazi dijete i koje traži pomoć, policajci su se odmah zaputili na mjesto intervencije te utvrdili da se radi o stranom državljaninu. Pritom su začuli iz mraka, iz smjera državne granice ženski glas koji zapomaže u pomoć.

- Uputili su se prema rijeci Dragonji te su primijetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju. Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja, žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, dok je jedan građanin donio ljestve te su hrvatski policijski službenik, slovenski policijski službenik i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno na slovensku stranu obale - kažu iz PU istarske. Pritom otkrivaju i da je na slovenskoj strani Dragonje pronađeno još jedno dijete te 18-godišnjak koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke.

- Prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dijete koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke. Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djeci i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djeci i 18-godišnjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj - otkrivaju još iz istarske policije.

Cijelu noć hrvatski i slovenski policajci zajedno s vatrogascima iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran, tragaju za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad neuspješna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:02