ZAVRŠIO OČEVID

Policija: ‘Dvoje pirotehničara usmrtila je protupješačka rasprskavajuća odskočna mina‘

Podsjetimo, na čitavom tom području razminiranja pronađena je samo jedna mina prije ove kobne - nju je detektirao i aktivirao stroj

Mjesto tragedije

 Luka Gerlanc/Cropix

Lička policija je završila očevid u minskom polju kod mjesta Čanak u Lici, gdje se u četvrtak oko 12.50 sati dogodila tragedija u kojoj je živote izgubilo dvoje pirotehničara, Josipa Bošković (35) iz Požege i Igor Kirin (44) iz Pitomače. Za oboje je bila smrtonosna protupješačka rasprskavajuća odskočna mina PROM 1.

- U četvrtak, 23. veljače 2023. godine oko 12.50 sati u mjestu Čanak, predio Vrlet-Skokovi, dogodila se minska nesreća. Do nesreće je došlo uslijed eksplozije protupješačke rasprskavajuće odskočne mine "PROM 1", te je na mjestu događaja smrtno stradala 35-godišnjakinja, dok je 44-godišnjak preminuo na putu prema bolnici, javili su jutros iz PU ličko-senjske.

Podsjetimo, na čitavom tom području razminiranja pronađena je samo jedna mina prije ove kobne - nju je detektirao i aktivirao stroj. Radilo se također o protupješačkoj mini PROM.

Projekt je veličine 842.777 četvornih metara, a s jučerašnjim danom je razminirano 695.297 četvornih metara. Nositelj radova na tom terenu je tvrtka Zeleni kvadrat, a podizvođači su Detektor, Cor, Magnus, Tetrazen i Zigo.

Radovi su počeli 16. studenoga prošle godine. Odrađeno je 46 radnih dana i preostalo ih je odraditi još 10 do 15. Radovi na terenu trebali bi biti nastavljeni od ponedjeljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:22