CINKAO GA PRIJATELJ

Policija ga u Sinju slijedila pod rotirkama pa je iz auta izbacio lovačku pušku: Na kraju su mu pronašli još streljiva

Priznao je tek da je tog datuma vozio auto i da je u njemu imao četvrtinu oduzetog streljiva

Policija /Ilustracija

 Denis Jerkovic/Cropix

Nezaposleni frizer V.M. (31) zauvijek će pamtiti vožnju po Lumbinovom Mostu u Sinju kada je, vozeći se pred policijom koja ga je slijedila s rotirkama, iz vozila izbacio lovačku pušku. U autu su mu još pronašli sedam komada streljiva i tri prazne čahure, a u džepu jakne 22 streljiva. S obzirom na to da je, na kraju, bez odobrenja nosio oružje B kategorije te posjedovao streljivo zaradio je optužni prijedlog radi kršenja članka 70. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Sinjski sud ga je "lupio" po džepu izrekavši mu 4.000 kuna novčane kazne, a puška Crvena zastava i 29 komada puščanog streljiva koji su mu oduzeti postaju vlasništvu RH.

Optuženi muškarac se ne smatra krivim. Priznao je tek da je tog datuma vozio auto i da je u njemu imao četvrtinu oduzetog streljiva.

-Nisam imao lovačku pušku u autu niti je ista izbačena iz njega. Što se tiče, pak, 22 komada streljiva u džepu jakne mogu reći samo da jakna nije moja. Prevelika mi je i ne prihvaćam odgovornost za to, nego jedino za sedam komada nađenih u autu. Sve vam to može potvrditi i Ž.J. koji je bio sa mnom u autu – branio se od optužbe optuženi muškarac.

Iako je mislio da će prijatelj, očito lažno, svjedočiti u njegovu korist, to se nije dogodilo.

-Vozili smo se u autu, i iza nas se najednom pojavila policija. Upalili su rotacijska svjetla, a V.M. je tad, za kojeg sam kasnije saznao da je bio u lovu, kroz prozor suvozača izbacio pušku van. Policija je to mogla vidjeti jer su imali upaljena svjetla. Od mene je traženo da to negiram, ali ne mogu davati lažnu izjavu tako da mogu jedino ponoviti da je V.M. kroz prozor auta izbacio pušku- opisao je u sudnici prijatelj optuženog.

Policajci koji su se tog 17. ožujka 2020. oko 2.10 sati ujutro vozili za njima u vozilu uočili su sumnjive registarske pločice pa su ih slijedili. No kako su dali gas, krenuli su za njima i u tom su trenutku vidjeli kako kroz prozor izlijeće puška. Nedugo zatim stalo je i vozilo.

- Kolegica je otišla po pušku i donijela je do vozila. U gepeku smo im pronašli streljivo i čahure a u jakni koju je imao na sebi, još 22 komada streljiva. Nije točno da je jakna bila između siceva nego na okrivljeniku. I vidio sam da se puška izbacuje iz auta. Nije uobičajeno da se na cesti pronalaze puške i baš na tom dijelu gdje je okrivljenik prošao, prisjetio se policajac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:23