OD SINJA DO TRILJ

Policija ganjala tinejdžera koji je bježao u autu bez valjanih dokumenata, iz vozila izbacio vrećicu s drogom

Na kraju je uhićen, a odbio je testiranje na pristutnost droga i lijekova u organizmu

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Uhvaćen je 19-godišnjak koji je tijekom potjere s policijom počinio devet prometnih prekršaja i jedan prekršaj vezan uz zloupotrebu droge, priopćila je PU splitsko-dalmatinska. Potjera je započela jučer oko 16 sati kada je policija tijekom nadzora i kontrole prometa u Sinju izdala vozaču naredbu da se zaustavi, na što se on oglušio.

Nastavio je vožnju tijekom koje je počinio veći broj prekršaja, pretjecanjem preko neisprekidane linije i u blizini pješačkog prijelaza. Policija ga je konačno zaustavila na području Trilja, a prije zaustavljanja je iz vozila izbacio plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila manja količina zelene materije, karakteristične za marihuanu.

Policijski službenici su vrećicu pronašli i oduzeli, a 19-godišnji vozač je uhićen. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i važeće prometne dozvole, a na zahtjev policije nije predočio policu osiguranja.

Prethodno se nije zaustavio na zahtjev policije, a tijekom vožnje je tri puta nepropisno pretjecao ostala vozila u prometu i na kraju odbio testiranje na pristutnost droga i lijekova u organizmu. Vozač je uz optužni prijedlog priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu koji mu je odredio zadržavanje na rok od 15 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:25