BUĐENJE U ZORU!

Policija hapsila dilere koji su prodavali drogu s opasnim aditivima, među njima i poznato ime

Iz Ravnateljstva policije priopćili su kako su osumnjičeni kokain miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali
Racija u osijeku
 Mup

Kokain, marihuana, amfetamini i MDMA na popisu su droga za čiju se nabavu i daljnju preprodaju sumnjiči zločinačka organizacija od desetero hrvatskih državljana koji su u utorak u ranim jutarnjim satima uhićeni na području Osijeka.

Na čelu im je 50-godišnjak iz Osijeka, kojega PNUSKOK i USKOK sumnjiče da je “u razdoblju od srpnja 2019. do 9. lipnja 2020., u Osijeku, Vukovaru, Slatini i drugim mjestima u Hrvatskoj i Srbiji, okupio i povezao u zajedničko djelovanje II. do X. okr. i više drugih osoba iz Hrvatske i inozemstva, radi kontinuirane nabave, skladištenja, pakiranja i daljnje preprodaje kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA na području Osijeka i okolice”. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o D. K., vlasniku noćnog kluba Rockatiki u Osijeku, koji je prošlih godina bio česta meta policijskih racija. Ostalih devetero, protiv kojih je USKOK otvorio istragu, bili su njegovi suradnici, a među njima su i dvije djevojke, trećeokrivljena 26-godišnjakinja i devetookrivljena 23-godišnjakinja. I većina ostalih nalaze se u 20-im godinama, dok su dvojica, drugi i četvrti okrivljeni u dobi od 33, odnosno 36 godina.

Iz Ravnateljstva policije priopćili su kako su osumnjičeni ‘’kupljenu drogu krijumčarili na područje Osijeka, pri čemu su kokain miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali konzumentima. Za dogovore oko realizacije kriminalnih aktivnosti neovlaštene prodaje droge, njezino skladištenje i daljnju ilegalnu distribuciju koristili su ugostiteljski objekt u Osijeku.’’ Iz USKOK-a, pak, navode kako je D. K. ‘’s II. okrivljenim 33-godišnjakom te s osobama iz Srbije kao i s više drugih osoba sa šireg područja Vukovara dogovarao isporuku kokaina.

Pritom je osobno preuzimao kupljeni kokain od II. okr. te je kokain preuzimao u Srbiji i krijumčario ga u Hrvatsku. Droga je, pak, skladištena na više adresa, pa tako i u jednom unajmljenom stanu u kojem je stanovao deseti okrivljeni 23-godišnjak. “Osim toga je I. okr. u stanovima u Osijeku neovlašteno držao više komada raznog streljiva i pištolj, a II. okr. je u kući za odmor u Slatini neovlašteno držao automatski pištolj.” USKOK je predložio istražni zatvor protiv šest okrivljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:21