TRAGEDIJA U ISTRI

Policija i DORH istražuju smrt curice (5) iz Češke: Roditelji noć prije tražili liječničku pomoć

Djevojčica je zaprimljena i otpuštena s hitnog prijema pulske bolnice

Arhivska fotografija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Petogodišnja djevojčica, državljanka Češke koja je s roditeljima boravila u Medulinu, preminula je srijedu oko šest sati ujutro, potvrdila je istarska policija.

Policija je u srijedu oko 6.05 sati zaprimila dojavu hitne medicinske službe da je u Medulinu potrebna liječnička pomoć djetetu.

Hitna pomoć pozvana je jer je djetetu pozlilo, a i ranije su već tražili liječničku pomoć zbog zdravstvenih problema djevojčice.

Po dolasku hitne pomoći, unatoč izuzetnim naporima liječnika i svim primijenjenim postupcima reanimacije, djevojčici nažalost nije bilo pomoći, te je konstatirana smrt.

Kako doznajemo, djevojčica je tijekom noći pregledana u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti Opće bolnice Pula.

Prema neslužbenim informacijama koje imamo, dijete je pregledano zbog bolova u trbuhu.

Nazvali smo ravnateljicu OB Pula Irenu Hristić koja se nije javila na telefon već porukom navela da ne može razgovarati.

Na pitanje je li djevojčica bila na hitnoj u bolnici i koja je bila otpusna dijagnoza, Hristić je odgovorila: ‘Kada nešto uđe u ingerenciju Državnog odvjetništva nemam ovlasti davanja informacija‘.

Sudeći po njenom odgovoru, policija i DORH već su krenuli u postupanje u bolnici.

Stoga ostaje otvoreno pitanje s kojom dijagnozom je djevojčica zaprimljena i otpuštena s hitnog prijema pulske bolnice, odnosno je li se mogao prevenirati tragičan ishod.

Detalji će se znati nakon obdukcije nesretne djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:54