UBOJSTVO U ŠESTICI

Policija ide po Muhammada S.: Italija u srijedu Hrvatskoj izručuje osumnjičenog ubojicu iz tramvaja

Državno odvjetništvo pokušat će doći do odgovora na pitanje zašto je osumnjičeni zario nož u vrat Siniši V. i je li ga poznavao

Policijski očevid u tramvaju u kojem je počinjeno ubojstvo

 Ronald Gorsic/Cropix

Pola godine nakon stravičnog ubojstva Siniše V. (52) u tramvaju linije broj 6 u Novom Zagrebu, i tri mjeseca nakon uhićenja nadomak talijanske Firence, na hrvatsko tlo ovaj će tjedan sletjeti 22-godišnji pakistanski državljanin Muhammad S. Tu informaciju za Jutarnji list potvrdio je Prizivni sud u Rimu, koji je, inače, prošloga tjedna na održanoj sjednici odlučio da se Pakistanac, osumnjičen za ubojstvo lanjskog rujna 2021., na temelju europskog uhidbenog naloga, izruči Hrvatskoj.

Cijeli slučaj je, doznajemo, proglašen visokorizičnim, pa će najvjerojatnije po Muhammada S. u Rim odletjeti veći broj policajaca od uobičajena dva, koji će se potom s njime vratiti redovnom linijom preko Splita u Zagreb. S obzirom na to da mu je velikogorički sud već odredio istražni zatvor, osumnjičeni mladić će nakon slijetanja u Zagreb, nakon što se odradi primopredaja u aerodromskoj zgradi policije, te mu se uruči rješenje o provođenju istrage i o istražnom zatvoru, biti sproveden direktno u zatvor u Remetincu.

Potom će tijekom desetak dana biti ispitan u prostorijama Državnog odvjetništva pa će možda tada mnoga neodgovorena pitanja iz istrage, počevši od onog je li od ranije poznavao žrtvu i što je bio okidač za okrutni zločin, dobiti svoje odgovore.

Podsjetimo, mladi Pakistanac stanovao je kod jedne zagrebačke obitelji koja se sažalila nad njegovom tužnom sudbinom nakon ulaska u Hrvatsku 2017., kada je pao pod vlak i izgubio nogu. Pri izlasku iz kuće kobnog 18. rujna, sa sobom je ponio kuhinjski nož koji je imao rastopljenu plastičnu dršku. Oko 8.50 sati, sumnja se, zario je nož Siniši V. u vrat.

Mrtvog putnika pronašla je gospođa koja je u tom trenutku ulazila u priključna kola. Muhammad je otišao kući po stvari te, pod izlikom da ide na poslovni put, otišao na aerodrom i odletio za Rim. Uhićen je dva mjeseca kasnije u Italiji čim je upalio mobitel. Bio je u istoj odjeći koju je imao na sebi u vrijeme zločina, kao i tenisice, čiji je krvavi dio otiska ostao kao nijemi svjedok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. veljača 2023 16:56