TIHA PLJAČKA U ZAGREBU

Policija ispituje zaštitare Sokol Marića jer sumnja da su iz bankomata uzeli pola milijuna kuna

Bez obzira na otvorena vrata centra koji se nakon radnog vremena zatvara, šokantnija je činjenica da je lopov imao ključ bankomata

Više od pola milijuna kuna ukradeno je iz bankomata Zagrebačke banke u sklopu trgovačkog centra u Balotinu prilazu u novozagrebačkim Utrinama, a glavni i odgovorni je još nepoznati lopov koji je u subotu oko pet sati ujutro otključao bankomat, ukrao kasete s novcem i odšetao u nepoznato.

Dio lopovske operacije snimile su nadzorne kamere postavljene iznad bankomata, no pretpostavlja se da domišljati kršitelj zakona u cijeloj akciji nije bio sam.

Čovjek s kapuljačom

Na lošoj snimci jedino se vidi muškarac s kapuljačom na glavi kako otvara stražnja vrata trgovačkog centra i odlazi do glavnog ulaza do bankomata koji je otključao u sekundi. Da je bankomat prazan, Zagrebačkoj banci dobila “dojavio” je sami bankomat koji je za klijente njegovih usluga u subotu oko 11 sati bio beskoristan.

- Zaštitari Sokol Marića bili su ovdje u petak prijepodne. Mislim da je bilo poslije 10 sati. Napunili su bankomat i otišli. Kad je banka idući dan u to isto vrijeme dobila dojavu da je bankomat ‘gladan’, ostali su šokirani, ali sigurno nisu ni pomislili da u njemu nema niti lipe. Poslali su ponovno ‘sokole’ da izvide stanje. Dečki su bili iznenađeni. Novac je bio ukraden, a tragovima provale ni traga! - ispričao nam je jedan od svjedoka. Pretpostavlja se da je netko od pomagača namjerno ostavio vrata trgovačkog centra otvorena jer bi se svaki lom stakla, pojašnjava svjedok, čuo u kvartu.

Otvorena vrata i ključ

Bez obzira na otvorena vrata centra koji se nakon radnog vremena zatvara, šokantnija je činjenica da je lopov imao ključ bankomata. Kako neslužbeno doznajemo, panika se “uvukla” među zaštitare Sokol Marića s obzirom na to da su oni istražiteljima glavni sumnjivci jer upravo oni dostavljaju novac i pune bankomate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:57