OSTAVIO LJUDE DA SE UTOPE

POLICIJA ISTRAŽUJE GDJE SE KRIO VOZAČ KOMBIJA S MIGRANTIMA Nakon uhićenja na Bajakovu prepraćen je u sisački zatvor, određen mu je pritvor

 
Dario Krčmarčik, glasnogovornik PU Sisčako-moslavačke
 Mate Piškor / Cropix

Vozač kombija, 45-godišnji državljanin Republike Srbije, koji je prošlog tjedna s kombijem punim migranata, bježeći od policije sletio u rijeku Kupu kod Pokupske Slatine nedaleko od Gline, uhićen je u petak navečer u Bajakovu, kada je kao putnik u autobusu pokušao pobjeći.

On je, kako nam je u subotu prijepodne potvrdio Dario Krčmarčik, glasnogovornik PU Sisčako-moslavačke, prepraćen u Zatvor u Sisku, a sudac istrage odredio mu je, jednako kao i trojici njegovih pomagača koji su ranije uhićeni, jednomjesečni pritvor.

- Policija istražuje gdje se pet dana krio odbjegli vozač, koji je bježeći od policije 25. kolovoza pobjegao u minsko polje, te kako je došao do Zagreba u kojem se ukrcao na autobus za Srbiju. Za sada nemam novih informaicja, no intenzivno radimo kako bismo rasvijetlili sve okolnosti ovog događaja - rekao je Dario Krčmarčik.

Kobna nesreća dogodila se 25. kolovoza kada su policijaci kod mjesta Gornje Taborište pokušavali zaustaviti jureći kombi. Blicali su mi i trubili, ali on se nije zaustavljao, već je ubrzao te naglim mijenjanjem pravca kretanja i naglim kočenjem, vozilom pokušavao izgurati s ceste službeno policijsko vozilo. Izlaskom iz mjesta Slatina Pokupska vozilom je skrenuo na makadamski put koji vodi i završava nizbrdicom do rijeke Kupe te je na kraju makadamskog puta, bez kočenja, sletio u rijeku Kupu nakon čega je izašao iz vozila i pobjegao u obližnju šumu - minski sumnjivo područje, dok je krijumčarene migrante ostavio u vozilu koje je tonulo, ne pruživši im pomoć.

Policajci koji su sudjelovali u potjeri ušli su u rijeku kako bi pomogli migrantima izaći iz kombija koji je tonuo, no jedna putnica iz kombija, 23-godišnja državljanka Afganistana utopila se spašavajući svoju djecu.

Nakon kraćeg liječenja i promatranja u sisačkoj bolnici, deset migranata prebačeno je u Centar za tražitelje azila u Zagrebu, jer su svi zatražili azil u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:34