SPLIT

Policija istražuje slučaj profesorice koja je na Instagramu objavila fotografiju s pištoljem

Objava Suzane Kačić-Bartulović uznemirila je neke roditelje škole u kojoj predaje te su zatražili reakciju ravnateljice
Suzana Kačić Bartulović
 Ranko Suvar/Cropix

Splitska policija počela je kriminalističko istraživanje u slučaju srednjoškolske profesorice Suzane Kačić-Bartulović, koja se ljetos fotografirala s pištoljem u ruci, što je objavila na Instagramu, a slučaj je policiji prošlog tjedna prijavila prosvjetna inspekcija.

Objava fotografije na Instagramu uznemirila je neke roditelje Ekonomsko-birotehničke škole koji su od ravnateljice tražili reakciju.

Policija je u ponedjeljak službeno i kratko Hini potvrdila da je počela kriminalističko istraživanje nakon kojega će se znati više pojedinosti te hoće li se protiv nje podnijeti prijava i koja.

"Sve dok traje kriminalističko istraživanje, ne možemo govoriti o konkretnom slučaju", kratko je rekla Antonela Lolić.

Kako se neslužbeno doznaje, policija među ostalim treba utvrditi je li pištolj pravi ili lažni, koje je marke i tko mu je vlasnik te ima li za nj dozvolu, gdje je fotografija nastala i još neka pitanja bitna za kriminalističko istraživanje.

Mediji su objavili kako je slučaj policiji prijavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, tj. splitski Odjel za prosvjetnu inspekciju, a ministar Radovan Fuchs ocijenio je komentirajući slučaj da takve osobe ne bi smjele raditi u školi.

Suzana Kačić-Bartulović članica je Glavnog odbora SDP-a, u Predsjedništvu je splitskog SDP- a, a predsjedava i Savjetom za obrazovanje u gradskoj organizaciji.

Predsjednik splitskoga SDP-a Goran Kotur nije želio komentirati istup svoje kolegice, dodajući da se za to "obratimo na Iblerov trg".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:24