MISTERIOZNO UBOJSTVO

Policija: 'Javite nam se ako nešto znate o raskomadanom lešu! Ubijeni starac je bio nepokretan'

 Nikola Vilić/CROPIX/MUP

SPLIT - Splitska policija moli sve građane koji nešto više znaju o osobi sa fotorobota čije tijelo je nađeno ispred lukobrana na Zenti da joj se jave s informacijama koje bi mogle biti bitne za razrješenje slučaja, javlja Slobodna Dalmacija .

- Pretpostavlja se da je osoba bila slabo pokretna pa se mole građani koji znaju da u njihovom susjedstvu žive nepokretne ili slabo pokretne osobe, a koje dugo nisu vidjeli ili sumnjaju da im se nešto dogodilo, da o tome izvjeste policiju, apelira Sanja Nazlić iz Odjela za informiranje PU splitsko-dalmatinske.

Ubijeni starac je bio nepokretan ili slabo pokretan što se vidi iz činjenice da je nokte na rukama njegovao i šišao, dok su mu nokti na nogama u trenutku ubojstva bili i do 6 cm dužine.

Nesretni muškarac je bolovao od ateroskleroze - bolesti krvnih žila što se da zaključiti nakon obdukcijskog nalaza.

Ubrzo će biti gotov i DNK nalaz uzet iz kosti ubijenog i tu bi policija mogla zakoračiti još jedan korak naprijed ako se DNK uzorak ubijenog "poklopi" sa DNK-om uzetom od nekog njegovog bliskog srodnika.

- No tu moramo imati i sreće, iz jednostavnog razloga da DNK već postoji u bazi zbog nekog drugog kaznenog djela. Tek tada ćemo imati s čim usporediti DNK ubijenog, poučava nas osoba bliska istrazi.

Vrećice sa Žnjana u kojoj je bila potkoljenica i vrećica sa Znete u kojoj je bila glava zamotana u novinski papir su od istog materijala i iste boje. Policija metodom eliminacije utvrđuje gdje su te vrećice kupljene i kako su nabavljene, ali joj zato treba puno vremena.

Unatoč činjenici da je glava bolje očuvana od drugih djelova tijela, nakon 15 dana boravka u vodi linije lica su se opustile i nitko ne može govoriti s kolikom je preciznošću izrađen ovaj fotorobot kojeg dajemo.

Zato su policiji dobrodošli svi podaci koje im građani mogu dati, a koje možda oni sada nemaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:44