VELIKA ZAPLJENA

Policija je dva tjedna čekala da netko dođe po drogu: ‘Kokain nije bio namijenjen Hrvatskoj‘

Radi se o kokainu iznimno visoke čistoće, koji je prethodno brodom stigao iz Južne Amerike
Zapljena kokaina/Arhiva
 Bozo Radic/Cropix

U 14 sati počela je konferencija za medije PU dubrovačko-neretvanske nakon što je u luci Ploče zaplijenjeno više od 500 kilograma kokaina. Kako je ranije objavljeno, kokain je dopremljen u kontejneru s bananama.

"Policijski službenici su 30. ožujka u suradnji s carinskom upravom proveli akciju u kojoj su zaplijenili gotovo 575 kg kokaina iznimno visoke čistoće, koji je prethodno brodom stigao iz Južne Amerike", rečeno je na presici.

Pero Perić iz dubrovačke policije rekao je kako carina i policija provode pojačan nadzor nad Lukom Ploče i da su im u ovoj akciji pomogli policijski psi.

"Krim istraživanjem smo utvrdili da ovaj kokain nije bio namijenjen Hrvatskoj, nego je bio namijenjen distribuciji u nama susjednim zemljama. Uspostavljena je međunarodna suradnja da se ovo istraži. Krim istraga se nastavlja", dodali su.

Na pitanje imaju li krijumčari pomoć u luci Ploče, policija kaže kako ne žele spekulirati o tome. "To se svugdje događa", rečeno je.

"Ilegalni prijevoz droge najlakše je distribuirati preko kontejnerskog prometa. Nije luka Ploče izolirani slučaj. U zadnje vrijeme smo se posvetili tome, usmjerili se na to da se distribucija droge preko luke Ploče smanji. To se događa u svim teretnim lukama u Europi i u svijetu", rekla je policija na presici.

Iz policije su potvrdili i da zasad nitko nije uhićen te da kriminalističko istraživanje još traje. Rekli su i kako su dosad čekali kako bi vidjeli hoće li netko doći i preuzeti drogu. "Legalna roba je preuzeta, ilegalna nije", rekli su iz policije.

Na pitanje bi li rengen mogao otkriti drogu u kontejnerima, iz policije kažu da on samo pomaže te da je bitno koliko je čovjek koji njime upravlja obučen i koncentriran.

"Puno je nijansi da bi se i uz pomoć rengena došlo do ovoga. Ovo je rezultat napora policijskih službenika", kažu i dodaju kako se nadaju da će doći do počinjitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:55