HARAČIO ŠIBENIKOM

Policija je mjesecima tražila okorjelog kradljivca, a onda su otkrili tko stoji iza silnih provala - srednjoškolac

Policija je utvrdila i da je 5. rujna na jednoj šibenskoj osnovno školi ispisao različite grafite

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Mjeseci su bili potrebni da šibenska policija riješi tri provale u brodove i ujedno otkrije tko je ispisao grafite na šibenskoj školi. Iscrpno kriminalističko istraživanje šibenske je policajce dovelo do maloljetnog srednjoškolca koji je od sredine srpnja do sredine rujna doslovno haračio Šibenikom.

Kaznenom prijavom ga se tereti za tri teške krađe i oštećenje tuđe stvari, a krimi-serijal je započeo 19. srpnja u večernjim satima provalom u plovilo 39-godišnjaka koje je bilo vezano u Šibeniku. Ukrao je pritom ribolovni pribor i vatrogasni aparat vrijedne 300 eura. Zatim je od 11. do 13. kolovoza provalio u drugo plovilo u vlasništvu 37-godišnjaka kojem je, pak, ukrao sigurnosnu opremu, podvodnu pušku i vatrogasci aparat a usput je oštetio i solarnu opremu. Također je 13. kolovoza provalio i u plovilo 61-godišnjeg Šibenčanina kojem je ukrao podvodnu pušku i navigaciju vrijedne 200 eura. Policija je utvrdila i da je 5. rujna na jednoj šibenskoj osnovno školi ispisao različite grafite.

Također je utvrđeno da je 5. rujna u Šibeniku na jednoj osnovnoj školi ispisao različite grafite. S maloljetnikom koji je ogrezao o kriminal, bavit će se dalje šibensko Općinsko državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:15