O MOTIVIMA NI RIJEČI

Policija je možda stala na kraj premlaćivanjima koja su ozbiljno uplašila Osječane: Uhićena dvojica mladića

Policija je već ranije objavila kako traga za počiniteljima nekoliko napada te pobrojala događaje

Policijsko vozilo

 Vlado Kos/Cropix

Osječka policija možda je stala na kraj seriji naizgled nepovezanih premlaćivanja koja su utjerala strah u kosti stanovnika grada na Dravi. Naime, nakon niza napada na građane koji pak nisu znali policiji objasniti motiv zbog kojega su napadnuti, policija je identificirala dvojicu napadača za posljednji od ovih napada. Riječ je o dvojici muškaraca starih 24 i 25 godina. Međutim o motivima napada za sada nema niti riječi, kao niti o tome da bi dvojicu osumnjičenika policija povezivala s drugim ranijim napadima. O dovršetku istrage je osječka policija izvijestila na svojim web stranicama.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 25-godišnjak i 24-godišnjak jučer ujutro na križanju Svačićeve i Frankopanske ulice u Osijeku napali dva dvadesetogodišnjaka, i jednoga teško ozlijedili, počinivši tako kazneno djelo ‘Teška tjelesna ozljeda‘. 25-godišnjak je uhićen dok se za 24-godišnjakom traga", navode.

Policija je već ranije objavila kako traga za počiniteljima nekoliko napada te pobrojala događaje.

"U subotu, 15. listopada policija je zaprimila dojavu da je dvojicu mladića u blizini Konkatedrale sv. Petra i Pavla, u ulici Pavla Pejačevića 1, presrelo nekoliko nepoznatih mladića, koji su tjelesno napali jednoga od njih i lakše ga ozlijedili.

U utorak, 18. listopada je zaprimljena dojava da su dvije mlađe muške osobe napale jednoga mladića u blizini dječjeg vrtića u Krstovoj ulici 93, a potom i da je u ulici Zeleno polje, u blizini križanja s Gupčevom ulicom, također napadnut mladić.

Noćas je policiji dojavljeno da su kod benzinske crpke na Vijencu Ivana Meštrovića tri nepoznate muške osobe napale dva mladića. Na mjestu događaja nisu zatečeni ni oštećene osobe, ni počinitelji.

Također je tijekom jutra zaprimljena dojava da je na križanju Divaltove i Svačićeve ulice napadnuta jedna muška osoba, kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Policija utvrđuje sve okolnosti prijavljenih događaja te intenzivno traga za počiniteljima. U ovom trenutku tri se osobe nalaze u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju, a koje se dovode u vezu sa sinoćnim događajem kod benzinske crpke u Osijeku.

Također su zbog prijavljenih događaja pojačane ophodnje u cijelom gradu", izvijestila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:23