PRONAŠLI RASISTA

Policija je uhitila manijaka s viralne snimke koji je u Zagrebu maltretirao strance i sve snimao

Zahvaljujući kvalitetnim dojavama i smjernicama, zagrebački policajci su vrlo brzo otkrili identitet inicijatora govora mržnje

Muškarac izvrijeđao Indijca u Zagrebu

 Screenshot Reddit/

Uhićen je muškarac koji je prijetio Indijcu u centru Zagreba i vrijeđao ga na rasnoj osnovi, objavila je zagrebačka policija.

Nepuna 24 sata nakon što je videosnimka preplavila društvene mreže i naišla na osudu, zagrebački kriminalisti su uspjeli uhititi muškarca te ga dovesti u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Potvrdili su to i iz PU zagrebačke navodeći da je muškarac pod njihovim nadzorom.

Podsjetimo, nakon što je izvrijeđao stranog radnika na rasnoj osnovi, a na čijem se licu iščitavala nelagoda, šok i nevjerica, video se prekida no nije dugo trebalo da postane viralan pa se i policija, koju su doslovno građani zatrpali poveznicama na snimku, umiješa u slučaj. Zahvaljujući kvalitetnim dojavama i smjernicama, zagrebački policajci su vrlo brzo otkrili identitet inicijatora govora mržnje koji je svojom primitivnom komunikacijom osramotio cijelu zemlju. Riječ je o, kako doznajemo, 34-godišnjaku iz okolice Zagreba.

I dok neki s kojima smo razgovarali kažu da ono što je rekao na viralnoj snimci dostavljaču hrane nije izuzetak nego takav govor mržnje i netrpeljivost sije već duže vrijeme, neki od njegovih poznanika su ostali šokirani njegovim izričajem te kažu da ga do sada takvog nisu vidjeli odnosno čuli.

Inače, to je samo jedan u nizu skandaloznih videouradaka u kojima s visoka, prepun sebe, vrijeđa strane državljane po boji kože a u jednoj se osvrnuo i na Ukrajinu te, salutirajući nacističkim pozdravom desnom rukom u zrak, iskazuje podršku toj zemlji u ratnom vihoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:25