UŽAS KOD ZAGREBA

Policija je uhitila zbog jezivog zlostavljanja životinja, tužiteljstvo ne traži pritvor: ‘Ne može ponoviti kazneno djelo‘

Ladi M.C. su određene mjere opreza redovnog javljanja državnom tijelu

Zlostavljanje životinja na području Zaprešića

 PU zagrebačka

Ništa od pritvaranja 47-godišnje Lade M.C. uhićene jučer ujutro na području zaprešićke Dubravice, a koja je na svom zapuštenom imanju krila užasnu patnju životinja.

Naime, dotičnu je uhitila zaprešićka policija zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ubijanja, odnosno mučenja životinja i zbog toga joj prijeti do godine dana zatvora. Od nje je iz metalnih boksova oduzeto ukupno 10 pasa različitih pasmina i starosti, ali i jedno jare.

Životinje je izložila nepotrebnim patnjama ostavivši ih bez da im je redovito osiguravala hranu, vodu i veterinarsku skrb. Zbog toga su dva psa i jedno jare uslijed izostanka veterinarske skrbi uginuli, dok su ostale životinje, kako je pokazao veterinarski pregled, bile teško zlostavljane i nanesena im je bila nepotrebna bol i patnja.

Osumnjičena je po dovršetku kriminalističkog istraživanja kasno sinoć predana pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke gdje je provela noć. A danas je u lisicama dovedena u prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu, gdje je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja. Na kraju su joj određene mjere opreza redovnog javljanja državnom tijelu.

Iz novozagrebačkog tužiteljstva za Jutarnji list kažu da nisu utvrđeni elementi za podnošenje prijedloga za određivanje istražnog zatvora. U prijevodu gledano, ne postoji opasnost da bi 47-godišnjakinja mogla ponoviti kazneno djelo jer su joj sve životinje o kojima nije skrbila, oduzete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:16